• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baloğlu Meclisde konuştu
01 Mart 2012 Perşembe 13:55

Baloğlu Meclis'de konuştu

BALOĞLU; İNTİBAK YASASI KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
BALOĞLU; “İNTİBAK YASASI KAPSAMI GENİŞLETİLDİ”
 
AK Parti Konya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Mustafa Baloğlu, emeklilerin yüzünü güldürecek intibak yasası ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Baloğlu, 2000 yılından önce emekli olan 2,7 milyon SSK emeklisi ile sınırlı tutulan intibak çalışmasının kapsamının yeni düzenleme ile genişletildiğini söyledi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, emeklilerin yüzünü güldürecek intibak yasası ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair şahsı adına söz alan Baloğlu, emekli aylığı hesaplama yöntemlerinde yıllar içerisinde yapılan değişikliklerin SSK emekli aylıkları arasında farklılaşmaya sebep olduğunu belirtti.
Baloğlu; “Yasanın kapsamı genişletildi”
 
İntibak düzenlemesinin oluşan bu olumsuzluğun giderilmesini amaçladığını dile getiren Baloğlu, 2000 yılından önce emekli olan 2,7 milyon SSK emeklisi ile sınırlı tutulan intibak çalışmasının kapsamının bu yeni düzenleme ile genişletildiği bilgisini verdi. Baloğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bu yeni intibak düzenlemesi ile intibak kapsamında olanların yüzde 70’inin aylıklarında artış meydana gelecek. 2012 yılı Ocak ayı itibariyle en yüksek artış 322 TL ve yıllık maliyet toplam 2,5 milyar TL olarak gerçekleşecektir. Bu maliyet her yıl katlanarak artacaktır. Yaşlılık aylığı alan 484 bin kişinin aylığı 100- 150 TL arasında, 279bin kişinin aylığı 150-200 TL arasında 9500 kişinin alığı 250 TL ve üzerinde artacaktır. Sayın Başbakanımızın hükümetimizin programını açıklarken şu cümleyi sarf etmişti: “emeklilerimiz için adil bir intibak sistemini kademeli olarak hayata geçireceğiz.” İste bu yasa tasarısı Başbakanımızın söz verdiği gibi yıllardan beri mağdur durumda olan ve maaş adaletsizliğine uğrayan emeklilerimiz için hazırlanmıştır” Baloğlu AK Parti hükümetinin iktidar olduğu günden bu yana yaptığı hizmetleri de özetleyerek “Biz bu millete hizmetkâr olmak için iktidarız” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA