• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balkanlarda Müslümanlar camilere akın etti
26 Ekim 2012 Cuma 15:04

Balkanlar'da Müslümanlar camilere akın etti

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Hırvatistan'daki Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.
Cami ve avlularda yer kalmayınca cemaat sokaklarda saf tuttu.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde toplanan binlerce Müslümana bayram namazını, Bosna Hersek Reis-ul-uleması Dr. Mustafa Ceriç kıldırdı.
Ceriç, okuduğu bayram hutbesinde, bayramın bütün İslam alemi için önemli olduğuna işaret ederek, Boşnaklar arasındaki birlik beraberliğe vurgu yaptı. Mustafa Ceriç, Reis-ul Ulema olarak bayram namazında okuduğu hutbesinin veda hutbesi olduğunu hatırlatarak, Reis-ul-Ulema görevini önümüzdeki ay bu göreve yeni seçilen Tuzla Müftüsü Huseyin Kavazoviç'e devredeceğini kaydetti.Dünya genelinde Müslümanlara karşı yürütülen savaşların, her gün onlarca sivilin öldürüldüğü çatışmaların durdurulmasının acil gereğini vurgulayan Ceriç, ''Müslüman ülkelerde akan kanın, sivillerin öldürülmesinin, Malala gibi Müslüman çocukların işkence görmesinin durdurulması kadar önemli bir mesajım yok'' diye konuştu. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA