• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balkan Soğukları geliyor..
12 Kasım 2012 Pazartesi 08:58

Balkan Soğukları geliyor..

Türkiye'nin çarşamba gününden itibaren Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu bölgelerinde yağışların devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin çarşamba gününden itibaren Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Yeni haftada doğu bölgelerinde yağışların devam edeceği belirtilen açıklamada, çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği kaydedildi.
KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR BEKLENİYOR
Yarın ve salı günü Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış beklendiği dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerde yer yer gökgürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, yarın Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Elazığ çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda devam edecek yağışlara ilave olarak, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'in Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu ve Kastamonu), Çankırı, Bilecik ve Bursa-Uludağ çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Perşembe günü kuzey ve doğu kesimlerde devam edeceği, kar yağışının özellikle Doğu Anadolu'nun doğusunda kent merkezlerinde de görülebileceği tahmin ediliyor." denildi.
GÜNDÜZ SICAKLIKLARI İÇ VE BATI BÖLGELERDE 3 İLA 5 DERECE ARTACAK
Hava sıcaklığında özellikle gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte pazartesi ve salı günleri iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, gece sıcaklıkları ile Doğu bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin edildiği aktarılan açıklamada, çarşamba günü Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde, perşembe günü ülke genelinde hissedilir derecede azalmasının beklendiği bildirildi. Rüzgarın yarın Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetlice, çarşamba günü Kuzey Ege başta olmak üzere, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına, yer yer 70-80 km/saat şeklinde esmesi beklendiği belirtilerek, meteoroloji olaylar sonrasında oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması i
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA