• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma açıldı
01 Ocak 2015 Perşembe 14:45

Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık'ta ulaşıma kapanan Balıkesir-İzmir karayolu açıldı.

Yolun kapanması sonrası çalışmalarını aralıksız sürdüren karayolları ekipleri, zemini kardan temizledi.

Ekipler, karayolunda kalan araçları da kaldırdı.

Trafik bakımından güvenli hale getirilen yolda öncelikle otomobillerin geçişine izin verildi. Bundan 15 dakika sonra ise diğer araçların sürücüleri yolu kullanmaya başladı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar-Balıkesir karayolunda Manisa tarafında kapanan yolun açıldığını, öncelikli olarak bekleyen araçların İstanbul istikametine gitmesine izin verildiğini bildirdi.

Manisa kısmındaki çalışmalar tamamlandı

Vali Bektaş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada Akhisar-Balıkesir arasında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan karayolunun Manisa kısmındaki çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Balıkesir tarafından yolun henüz açılmadığını ve çalışmaların devam ettiğini bildiren Bektaş, "Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanan Akhisar-Balıkesir arasındaki karayolu sadece gidiş istikametine tek şeritten açıldı. Manisa bölgesinde kalan kısımda çalışmalar tamamlandı. Dün geceden bu yana mahsur kalan ve güvenli bölgelerde bekleyen araçların İstanbul istikametine kontrollü olarak geçişi sağlanıyor" dedi.

Bektaş, Balıkesir yönündeki trafiğin, Akhisar çıkışında bekleyen araçların geçişi tamamlandıktan tamamen açılacağını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA