• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıkçı tekneleri mutlaka Türk bayrağı takacak
24 Ocak 2010 Pazar 14:32

Balıkçı tekneleri mutlaka Türk bayrağı takacak

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Türkiye'nin en büyük içsularından olan
Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Türkiye'nin en büyük içsularından olan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda avcılık faaliyeti yürüten balıkçıların uygulaması gereken yeni bir dizi tedbirlerin hayata geçirildiğini söyledi. Erdoğan, hayata geçirilen uygulamaların Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri tarafından denetleneceğini belirterek, “Yeni kurallara uymayanlara 360 lira olan para cezası Beyşehir Gölü milli park statüsünde olduğu için 720 liralık cezai işlem uygulanacak” dedi.
 
YENİ UYGULAMALAR DA YÜRÜRLÜKTE
 
Beyşehir Gölü'ne açılan motorlu balıkçı teknelerinde bundan böyle Türk Bayrağı dalgalanmasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Erol Erdoğan, diğer uygulamalar hakkında şu bilgileri verdi: "Avcılık faaliyetleri için göle açılan balıkçılarımızın tekne vize işlemlerini yenilemesi gerekiyor. Vize işlemleri 2 yılda bir yenilendiğinden, vizelerin güncelliğini koruması gerekiyor. Yine bundan böyle her teknenin bir gemi adı olacak. Teknelerin bulunduğu limanlara göre, gemi adı Beyşehir 1, Kurucuova 1, Çiftlik 1 gibi yerleşim birimlerinin ismi ile başlayacak. Ayrıca, tüm teknelerin plakalarında değişikliğe gidiliyor. Daha önce 42 B... diye başlayan plakalar bundan böyle 42 BEY… diye rakam ve harf grubuyla başlayacak. Yeni plakalar teknelere de basılacak. Her teknede avcının ruhsatı, tekne ruhsatı ve nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisinin bulundurulması zorunlu olacak."
Erol Erdoğan, avcıların can güvenliği için her teknede avcı başı en az 1 tane olmak üzere can yeleği bulundurulmasının da zorunlu olduğunu belirtirken, gece göle açılacak teknelerde mutlaka aydınlatma sistemlerinin faal halde bulundurmasının zorunlu hale geldiğini anlattı.
 
BEYŞEHİR BELEDİYESİ LİMAN BAŞKANLIĞI OLDU
 
Öte yandan, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, daha önce Antalya limanına bağlı olan Beyşehir Gölü'nün bundan böyle Beyşehir Belediye Başkanlığı'na bağlanmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Beyşehir Belediyesi'nde bununla ilgili bir birimin oluşturulması için çalışmalara başlandığını belirten Erdoğan, daha önce noterden yapılan tekne devir-teslim ve satış işlemlerinin Beyşehir Belediyesi tarafından Belediye Başkanlığı makamında yapılacağını da belirterek, şu bilgileri aktardı: “Bundan böyle göldeki ticari olan ya da olmayan özel tekneler de dahil Beyşehir Belediyesi'nden liman teknesi almak durumunda. Beyşehir Gölü'ne Hüyük ve Isparta gibi sınırı diğer ilçelerde faaliyet gösteren her türlü tekneler de Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı'ndan ruhsat ve belge almak zorunda olacak. Yani gölle ilgili tüm prosedürler liman başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Gelecekte tekne kullanımı ile ilgili açılması planlanan seminer, kurs ve eğitim faaliyetlerini de Beyşehir'de oluşturulan liman başkanlığı yürütecek.”
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA