• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bal: Teröre karşı her adımı destekleriz
02 Eylül 2011 Cuma 18:03

Bal: Teröre karşı her adımı destekleriz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, parti olarak Hükümet'in terörü bitirmeye yönelik atacağı her adımı desteklemeye hazır olduklarını bildirdi.
Bal, partisinin Konya İl Başkanlığı'nca Şehit Aileleri Derneği'nde düzenlenen bayramlaşa törenine katıldı. Şehit aileleriyle tek tek tokalaşarak sohbet eden Bal, ailelerin bayramını kutladı.

Faruk Bal, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin, şehitlere ve ailelerine yeterince sahip çıkmadığını savunarak, ''Üzülerek, utanarak söylüyorum ki, Kadınhanı, Akşehir, Doğanhisar'da şehit cenazelerinde yaşadığımız suskunluk, bezginlik ve bıkkınlık, onlara gereği gibi vefa, minnet, saygı ve sadakat borcunu yerine getiremediğimizi gösteriyor. Bu 3 ilçede şehitlerin cenazesine katılanların sayısı 3-4 bini geçmezken, bir terörist cenazesine on binler katılıyor'' dedi.

Bir soru üzerine Bal, sözlerine şöyle devam etti:

''Hükümet, geçen yılın Ekim ayında Kuzey Irak'a yönelik bir harekat için tezkere çıkarttı, ancak şu ana kadar bu yetkiyi kullanmadı. Kendilerine verilen bu yetkiyi kullanmayanları kınıyorum. Harekat, 'yapacağım' denilerek yapılmaz. Ani baskınla, bir anda olur. Terörü bitirmek için topyekun mücadele şart. Özel birlikleri konuşlandırmak lazım. İstihbarat çalışmalarını yoğunlaştırmak lazım. Harekatın başlaması için kaç tane daha gencecik vatan evladı şehit olacak? Kaç tane daha ananın yüreğinin yanmasını bekleyeceğiz? MHP olarak Hükümet'in terörü bitirmeye yönelik atacağı her adımı desteklemeye hazırız.''

Şehit ailelerine bisküvi ve lokumun ikram edildiği programın sonunda, şehitler için okunan hatmin duası yapıldı. Bayramlaşma programına, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel de katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA