• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakşan Duvarcıya "eğitime katkı" plaketi
13 Mayıs 2011 Cuma 15:40

Bakşan Duvarcı'ya "eğitime katkı" plaketi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'ya, eğitime katkılarından dolayı plaket verildi.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'ya, eğitime katkılarından dolayı plaket verildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Uygulama Okulu'nda yapılan etkinliğe Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Mili Eğitim Müdürü Halil Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, oda başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Durmuş Ali Ergüven, “Bizler üniversitede eğitim alırken bu alanda Avrupa'yı gözümüzde çok büyüttük. Oradaki eğitimler daha üst düzey seviyede veriliyor diye biliyorduk. Fakat bu proje kapsamında orada gördük ki Türk milletine imkan verilirse başaramayacağı iş olmadığını anladık” dedi. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, “Türkiye genelindeki yaklaşık yüzde 11 oranındaki engelli kardeşlerimizle beraber yaşamamız, beraber nefes almamız gerekiyor. Bunu da hissettirebilmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, Valiliğimiz bir çok etkinlik gerçekleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

EĞİTİME KATKIDA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı da, “60. hükümetin başlattığı Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasında Konya Valiliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de bir okul yapmasını istedi. Oda başkanlarımızla yaptığımız toplantıda, dar imkanlarımıza rağmen böyle bir okul yapmayı arzu ettik. Arkadaşlar bize destek verdi ve mevcut okulumuzu yaptık. Her zaman bizim yanımızda olan Milli Eğitim Müdürümüz bu okulun tadilatını da siz üstlenin dediler, biz de kabul ettik. Bu tadilatı da yapmış olduk. Bunu yaparken kendimizi mutlu hissediyoruz. O yetmedi, Mili Eğitim Müdürümüz, 'Sizin Aydınlıkevler'de bir binanız var, biz ona da talibiz' dedi. Onu da yakın bir zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'ndan müsaade almak kaydıyla büyük bir okul olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Tabi imkanlar olsa da daha fazlasını yapsak. Oda başkanlarımızın gücü yettiği kadar engelli çocuklarımıza böyle bir yardım yapmaktan mutluluk hissediyoruz” dedi.

Mili Eğitim Müdürü Halil Şahin de, özürü ne olursa olsun her çocuk kendi çapında eğitilebilir. Bu mantıkla eğitime bakıyoruz Kendi özel alanlarında eğitim görecek, görme ve işitme engelli çocuklarımız için özel eğitim alanlarımız var. Bu anlamda bize büyük katkıda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'ya teşekkür ederim” dedi.

Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu ise, “Bizim hızla gelişen ve artan nüfusumuzdan kaynaklanan okullara, dersliklere, bilgisayarlara ihtiyacımız var. Eğitim ve öğretimle ilgili her şeye ihtiyacımız var. Bunu da sadece devletin imkanlarıyla değil, STK'larla hayırseverlerimizle, yerel yönetimlerimizle, dolayısıyla bütün aktörlerimizle gerçekleştirildiğini memnuniyetle gördüm. Önemli olan hoş bir seda bırakmak. Bunu da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı en güzel şekilde yapıyor. Ben Başkanımız Bekir Duvarcı'ya bu hizmetlerinden ve diğer hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ağır ve orta derecede zihinsel yetersizliğe sahip öğrenciler tarafından komedi dans oyunları ve kına gecesi gösteri yapıldı. Gösterilerin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'ya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Uygulama Okulu'na katkıları ve Kozağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İlköğretim Okulu'nun yapılmasından dolayı teşekkür plaket verildi. Plaket törenin ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilerin resimlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA