• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakanlar Alaboyun ve Aşcı, Konyada
25 Ekim 2015 Pazar 10:51

Bakanlar Alaboyun ve Aşcı, Konya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Bu bölgenin sorunu hepimizin sorunu. Bu bölgede yakın iller hep birbirine bağlıdır. Niğde, Karaman, Aksaray, Konya ve Kırşehir... Şehirler böyle büyüyor" dedi.

Alaboyun, Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı Özkan Özgüven'i ziyaret ederek, vaktinin önemli bir bölümünü memleketinde geçirdiğini belirterek, "Bir ay gibi süre sonra yeni kurulacak hükümete emaneti devredeceğiz" diye konuştu.

Alaboyun, şunları söyledi:

"Bu bölgenin sorunu hepimizin sorunu. Bu bölgede yakın iller hep birbirine bağlıdır. Niğde, Karaman, Aksaray, Konya ve Kırşehir... Şehirler böyle büyüyor. Yörenin insanı olmamız nedeniyle Ereğli’nin ve Aksaray’ın sorunu bizim sorunumuzdur. Evinde bir lambası olan da mutfağında ocağı olan da kapısının önünde elektrik direği geçen de benim müşterimdir. Meseleye böyle bakınca çok geniş bir alanla ilgileniyoruz. Her ne kadar Ereğli’ye mesafesi bulunsa da Karapınar bölgesi hem güneş enerjisi hem de kömür enerjisi konusunda yoğun potansiyel arz ediyor. Burada yoğun bir alt yapı ve organize sanayi bölgesi çalışmaları devam ediyor. Oradaki bu çalışmalar bittiğinde Ereğlili kardeşlerimiz de istifade edecek."

- Bakanlar iş adamları ve oda başkanlarıyla buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı da Aksaray'daki mahalle ve köy ziyaretlerinin ardından Ereğli'ye geldi.

Aşcı ve Alaboyun, Ereğli Şeker Fabrikası’nda iş adamları ve oda başkanlarıyla buluştu.

Alaboyun, burada yaptığı konuşmada, Ereğli'de elektrik hizmetiyle ilgili bazı sorunların varlığına dikkati çekerek, bu sorunların birçok şehirde yaşandığını anlattı.

Bakanlık olarak sorumluluklarının büyüklüğüne işaret eden Alaboyun, "Bu çerçevede sizlerin duası ve desteğiyle görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

- Türkiye'nin ihracat hedefi 500 milyar dolar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı da Aksaray’daki köy ve mahalle ziyaretlerinin ardından Ereğli’ye geldiğini belirterek, Türkiye'nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu, hükümetin bu hedefi ortaya koyarken önce Allah’a sonra da müteşebbislere ve iş adamlarına güvendiğini kaydetti.

Ereğlililerin kendisinden Gümrük Müdürlüğü istediğini aktaran Aşcı, "Size feda olsun, dert değil. Yeter ki siz söz verin, 2023'e kadar 1 milyar dolar ihracat yapmaya var mısınız? Siz bu konuda endişe etmeyin. Yeter ki siz ihracat yapacak malı bulun, kamyonunuz ben olurum, yükü ben taşırım merak etmeyin. Dünya pazarına açılın. Dünya pazarında maalesef Ereğli peynirini göremiyoruz. Bunları görmemiz lazım" diye konuştu.

"Sizler için varız, yapacağız, edeceğiz ve yapmak zorundayız" diyen Aşcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye 3. havalimanını yapıyor. Nasrettin Hoca'nın dediği gibi dünyanın merkezinde biz varız elhamdülillah. Dünyanın merkezindeysek buradan gidip gelen mallardan istifade edeceğiz. Bu kazançtan pay almalıyız. Aksaray, Konya ve Niğde kazanacak, hep beraber kazanacağız. Kazanacağız ki büyüyeceğiz. Niye büyüyeceğiz? Biz, mazlumların umudu olan bir ülkeyiz. Adaleti yıllar boyu dağıtmış bir neslin çocuklarıyız. Kimsenin hakkını yemek ve sömürmek için değil, dünya 5'ten büyük demek için, dünyaya adalet getirmek ve kanı durdurmak için büyümek istiyoruz. İnşallah bunu da önce Allah’a, sonra sizlere güvenerek yapacağız."

Aşcı, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek, vatandaşlardan oylarını mutlaka kullanmalarını istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA