• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakana "tweet" attı hayatı değişti
14 Ekim 2013 Pazartesi 15:33

Bakana "tweet" attı hayatı değişti

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan fiziksel engelli 14 yaşındaki Murat Saraç'ın Bakan Şahin'e attığı ''Bakanım beni muayene ettir'' tweeti sonrası hayatı değişti.

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan fiziksel engelli 14 yaşındaki Murat Saraç'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e attığı ''Bakanım beni muayene ettir'' tweeti sonrası hayatı değişti.

Bakan Şahin'in Ankara'ya çağırarak muayene ettirdiği Saraç'a skolyoz teşhisi konulurken, yaşadığı Taşova'daki evine dönen Saraç'ı Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ziyaret etti.

Saraç, ziyarette yaptığı açıklamada, bedensel engelli olduğu için okula gidemediğini, vaktinin çoğunu televizyon ve bilgisayar karşısında geçirdiğini, sağlığına kavuşabilmek için bir umut Bakan Şahin'e 10 gün önce, "Bakanım beni muayene ettirin" şeklinde tweet attığını söyledi.

Sosyal medyada 11 bin 686 takipçisi olduğunu belirten Saraç, kendisine Bakan Şahin'den yanıt gelince çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bakan Fatma Şahin'e, 'Bakanım beni tedavi ettirin' diye tweet attım. Cevap yazınca Ankara'ya gittik. Tedavi olmam için bütün muayenelerimi yaptırdı. Bakanımızın bana gösterdiği ilgiden çok mutlu oldum. Bakan Şahin ile görüştüğümde çok heyecanlandım, çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim'' dedi.

Murat Saraç'ın annesi Fitnet Caba da oğlunun yürüyemediği için yatağa bağımlı olduğunu, evde sürekli televizyon ve bilgisayar ile zamanını geçirdiğini, geçen yıl oğlunun sosyal medyada hesap açtığını ve çok sayıda kişiye bu sayede ulaştığını belirtti.

Anne Caba, "Murat'ın attığı tweete Bakanımız da duyarsız kalmadı, Murat'a sahip çıktı. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya bey de yanımıza geldi ve bizimle ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Murat'ın iyileşmesi için şimdi bir umudumuz var"

Oğlunun iyileşmesi için artık bir umutları olduğunu söyleyen Caba, ''Oğlumu Ankara'ya götürmek, Hacaettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine götürmek, bunlar yaptıramayacağımız şeylerdi bizim. Bize sahip çıkıldı, şimdi Murat'ın iyileşmesi ile ilgili umudumuz var" ifadelerini kullandı.

Caba, doktorların oğlunun ameliyat edilmesi gerektiğini söylediklerini belirterek, oğlunun risk almadan ameliyatsız tedavi edilmesi yönünde bir yöntem olup olmadığı konusunun da araştırılmasını istedi.

"Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Murat'ı takip ediyor"

Anne Caba, oğlunu son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sosyal medyada takip ettiğini belirterek,  ''Bakanımız twitter üzerinde Murat'ı çok sevdiğini söyledi. Bu da oğlumu çok mutlu etti. Oğlum bir tweet attı Bakanımız Fatma Şahin de buna duyarsız kalmadı. Göstermelik bir şey yapmadı Bakanımız, yanına gittiğimiz zaman gerçekten bize sahip çıktı'' şeklinde konuştu.

Murat'ın ameliyat olması gerekiyor

Yaşanan süreci değerlendiren Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise şunları kaydetti:

'' Murat Saraç kardeşimiz sayın Bakanımızatweet atıyor. Twette kendisinin tedaviye gereksinimi olduğunu belirtiyor. Buna istinaden sayın Bakanımızın emirleri ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Abdulkadir Kaya beni aradı ve çocuğumuzun Ankara'da tedavi ettirilmesi ile ilgili Murat'ı biz Ankara'ya götürdük. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki gün tıbbi tanı, teşhis ve tedavisi ile ilgili hastanedeydik. Teşhis ve tanı neticesinde Murat'ın skolyoz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerektiği belirtildi."

Sosyal medyanın işlevselliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Murat Saraç ve ailesini makamında kabul ettiğini anlatan Duman, ''Kabul sırasında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da Murat ile bizzat ilgilendi, kendisi ile tanıştı. Murat 11 bin takipçisi olan, sosyal medyayı çok aktif kullanan bir kardeşimiz. Bu şekilde sosyal medyanın da çok işlevsel olarak kullanılabileceğini Murat aslında ispatlamış da oldu. Bakanlığımızın verdiği bu destek ailemizi çok mutlu etti" dedi.

Duman, Murat Saraç'ın ameliyat olması için ailenin karar vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Bakan Fatma Şahin'in de sosyal medyadaki hesabında Murat Saraç ve ailesi ile görüşmesinde çekilen fotoğrafları, duygularını paylaştığı öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA