• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yılmazdan okul servisi açıklaması
12 Ekim 2017 Perşembe 16:09

Bakan Yılmaz'dan okul servisi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul servislerinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin açıklama yaptı

Bakan Yılmaz, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin eğitim alanındaki faaliyetlerini anlattı. Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, eğitimde başarı yakaladıklarını, bu başarının da milli gelirden eğitime ayrılan kaynağın fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

Bakanlık olarak “güvenli okul” projesi yürüttüklerini anlatan Yılmaz, İçişleri Bakanlığınca 762 okulun birinci derece riskli okul olarak belirlendiğini ve bu çerçevede ASELSAN ile protokol imzaladıklarını kaydederek, “Bu protokolle okulların hepsini biometrik kameralı görüntüleme sistemine geçireceğiz. Biz 48 milyon TL ödeneği bu yıl yaptık. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ilave katkı istediğinde bu rakamı arttıracağız. Yine okullarda güvenlik tedbirleri amacıyla 150 rehberlik öğretmenine hizmet içi eğitim verdik. Danışmanlık tedbiri kapsamında 580 formatör ve 15 bin uygulayıcı yetiştirdik” diye konuştu.

OKUL SERVİSLERİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Yılmaz, okul servis sürücüleri eğitimi ve okul taşıtları rehber personel eğitimi kurs programlarını başlattıklarını dile getirerek, “8 bin 500 kişi kursiyer eğitimi aldı, 7 bine yakın kişi sertifika aldı. Okul servis araçları bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca okul servisleri dahil her türlü servislerle ilgili düzenleme yetkisi belediyelere bırakıldığından yeni yönetmeliğin İçişleri Bakanlığınca çıkarılması kararlaştırıldı. Yeni taslağa göre servis araçlarının teknik niteliğini Ulaştırma Bakanlığı, güvenlik ve denetim işlerini İçişleri Bakanlığı, araçlarda bulunacak personel eğitim ve servislere ilişkin hizmet satın alma işlemleri Milli Eğitim Bakanlığınca olacak.

Şoför ve rehber personel sertifika alma zorunluluğu getirildi. Eğer taşımacılar ve taşıma personeli bazı suçlardan dolayı haklarında kovuşturma başlamışsa, dava neticelenmesini beklenmeden dahi bu faaliyette yer almayacak. Yine engellilerin okul servislerine ulaşmasına yönelik de düzenleme getiriliyor. Güvenlikler arttırılıyor. Üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuklar ve araç takip sistemleri olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde evlatlarımıza daha iyi hizmet sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“AYLIK RAPORLAR İSTEYİN”

Eğitim yaptırımlarının takibini istediğini ifade eden Yılmaz, “Ben hemen hemen il müdürlerime, il müdür yardımcılarıma söylüyorum ama sizlerden de istirham ediyorum aylık raporlar isteyin. Mutlaka velileri arasınlar, velilere okul ile bir sıkıntınız var mı, servisle, öğretmenle, yöneticilerle ilgili bir sıkıntınız var mı diye sorun. Bu çalışmalar size aktarılsın. Bunun içeride düzeltileceğine inanıyorum. Eğer olmasa da bize iletilirse çok daha iyi bir netice alırız” dedi. 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA