• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yıldızdan Lice değerlendirmesi
30 Haziran 2013 Pazar 13:46

Bakan Yıldız'dan 'Lice' değerlendirmesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakının Lice ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, Toz duman ortadan kalkınca bütün olaylar şeffaflığı ...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakın’ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, “Toz duman ortadan kalkınca bütün olaylar şeffaflığı ile ortaya çıkacak” dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı. Bakan Yıldız, toplantı öncesinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, “Türkiye’nin normalleşmesi ile alakalı çabalar artarken bir yandan da bunların önlenmesi ile alakalı girişimler bulunuyor. Oradaki çalışmalar yeni bir karakol yapımı ile alakalı değil, mevcut karakolun tadilatı ile alakalıydı” dedi.
Bakan Yıldız şu şekilde konuştu:
“Konunun aslının karakolla alakalı olmadığını göreceğiz. Toz duman gittikten sonra bütün olaylar şeffaflığı ile birlikte ortaya çıkıyor. Türkiye’nin kamburlarından en önemlilerinden bir tanesini atmasıyla ilgili en önemli çalışma yapılıyor. İnşallah bu kamburu atacağız. Oradaki vatandaşlarımız gerekli yatırımı alacaklardır.”
“GEZİ PARKI OLAYLARI NEDENİYLE TÜRKİYE HEDEFLERİNDEN ÇIKMAYACAK”
AK Parti İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclisi toplantısına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda partili katıldı.
Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasında Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak Başbakan’ın ve ülkenin yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, “Türkiye Başbakan’ını yedirtmedi, yedirtmeyecek” diye konuştu.
Bakan Yıldız, “12 yıla yaklaşan bir sürede kurduğumuz parti ile birlikte Türkiye’nin idaresini değiştirecek bir yapı ortaya konuldu. Bizden böyle bir başarı beklenmiyordu. Belediye’de çalışmış, ayağı yalın insanlar geldi. Devleti yönetmek sıradan bir iş değil dediler” diye konuştu.
Bakan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Hep bize süre biçtiler. 1 Mart tezkeresi oldu. Ciddi, kritik bir dönemeçti Allah yüzümüze baktı ve bize yanlış yaptırtmadı. Doğru yaptıkça güçlendiğimiz, güçlendikçe doğru yaptığımız bir döneme geldik. Hep birbirimize güvendik. Biraz çaresizlik başladı karşımızda, faiz dediler düştü, döviz dediler yükselmedi.
Ekonomik ve siyasi badireler ortaya koydular olmadı. Bundan sonraki süreçte bunlar bitmez. Ne biz bu ülkenin yönetiminden vazgeçeriz, ne de onlar bizimle alakalı duymuş oldukları emellerinden vazgeçerler. Bu aynı zamanda bir zihniyet mücadelesi.
Gezi parkı Sezi farkını oluşturdu. Ama bizler yüzde 100’ün iktidarıyız. Ama yüzde yüz yönetiyoruz. Bizler çatışma içinde olmayacağız. Çatışmak isteyenleri yöneteceğiz. Omuzlarımızdaki yük bunu gerektirir. Hiçbir tahrike kapılmayacağız. Bu ülkede sevdikleri için oy verenlerden başka oy vermeyenler de var.
AK Parti sıradan bir parti değildir. Ak Parti Türkiye’nin siyasi istikrarı ile paralel olarak anılan bir partidir. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar istikrarın sürdürülebilir olması ile ilgili olacak.
Sevinmek ayrı başarmak ayrı. Türkiye’nin dışarıdaki algısı ile alakalı bir durumdur. Kayserispor yaptıklarını bir başarısızlık üzerine kurmadı. Bundan sonra da böyle olacak. Türkiye’yi başarı ile temsil edecekler.
Türkiye Gezi Parkı olayları sonrasında hedeflerinden çıkmayacak. 2023 hedefi bütün detayları ile gerçekleştirilecektir. Türkiye gerek yurt içindeki olaylarda gerginliğin bir aracı, gerekçesi olmamıştır. Biz bu ülkeyi yönetiyoruz.
Olayların ikinci haftasında 3 tane imza attık. 4.7 milyar dolarlık 3 enerji projesinin devrini yaptık. Kasamıza 2 milyar dolar para girdi. Bu paraların ne yapılacağını sordum 75 milyon insana taşınacağını ve ayrımcılık yapmadan dağıtılacağını söylediler. Onlar kırarken biz yapmaya, onlar kızarken biz vatandaşa karşı görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Herkes bu ülkedeki yapılanlardan payını alacak. Bizim bazı şeyleri konuşmadığımız, bazı şeyleri anlamadığımız anlamına gelmesin.
2005 yılında ekonomik terörizm çalışması yapıldı. Böyle bir çalışma yapıldı ve yayınlandı, üzerinde konuşuldu. Herhangi bir cümle söylerken bir şeye dayanarak söylüyoruz. Türkiye hep beraber olduğumuz bir yapıdan oluşuyor. Bizler daima bütünleştirmekten yana olacağız.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA