• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yıldıza yumruklu saldırı
19 Nisan 2010 Pazartesi 16:18

Bakan Yıldız'a yumruklu saldırı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de katıldığı şehit cenazesinde Ş.Ş isimli bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de katıldığı şehit cenazesinde Ş.Ş isimli bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
 
Yıldız'ın ''burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler olduğu'' tespit edildi.
Şırnak'ta şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için Hunat Camii'nde düzenlenen törene ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri ve sivil protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
İl Müftüsü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazının ardında Çetinkaya'nın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar ile terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.
İki bakan cenaze namazının ardından Hunat Camisinden ayrılarak Valiliğe gitti. Ardından Bakan Atalay Valilikte kalırken, Bakan Yıldız Garnizon şehitliği'ne geçti. Askeri kortej eşliğinde Garnizon Şehitliği'ne kadar taşınan şehidin naaşı burada toprağa verildi. Kortejin şehitliğe yürüyüşü sırasında da bazı vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.

BAKAN'IN BURNU KIRILDI, SALDIRGAN GÖZALTINDA

Cenazenin defin işleminin yapıldığı Garnizon Şehitliği'ne geçen Taner Yıldız, kalabalığın dağılması sırasında isminin Ş.Ş olduğu ve beden eğitimi öğretmenliği yaptığı bildirilen sarı montlu bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Yıldız'ın üzerine kapanan korumalar, saldırganı gözaltına aldı.
Mezarlıktaki anıevine götürülen Yıldız'a ilk müdahaleyi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara yaptı.
Burnundan aldığı darbeyle yaralanan Yıldız, buradan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde Prof. Dr. Keleştemur ve uzmanlar tarafından ilk muayenesi yapılan Taner Yıldız'ın ''burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler'' belirlendi.

 

GÜL VE ERDOĞAN BİLGİ ALDI 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Yıldız ve Vali Bilici ile görüşerek son duruma ilişkin bilgi aldı.   
Başbakan Erdoğan, saldırı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak bilgi aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA