• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Soylu açıkladı: DEAŞ, Ayasofyaya eylem planlıyordu
02 Eylül 2020 Çarşamba 09:56

Bakan Soylu açıkladı: DEAŞ, Ayasofya'ya eylem planlıyordu

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen dökümanlarda, örgütün Ayasofya'ya eylem planı hazırlığında olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planla yakalandığını ve tutuklandığını duyurmuştu. Adana'da düzenlenen operasyonda sözde emir Mahmut Özden'in oğluyla birlikte 5 kişi daha gözaltına alınmış, çok sayıda döküman ele geçirilmişti.

Bu önemli planların ne olduğu merak edilirken konuyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısında aktardığına göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın Ayasofya'ya eylem planı hazırlığında olduğunu bildirdi.

Uzun zamandır eylem hazırlığında olan örgütünün, başta Ayasofya olmak üzere ekonomik açıdan önemli yerlere saldırı planı yaptığı ortaya çıktı.

Selvi, Bakan Soylu'nun açıklamasını şöyle akttardı:

“İstanbul’da Ayasofya Camii’ne ve birtakım ekonomik yerlere, aynı zamanda birtakım derneklere yönelik, yani Türkiye’nin içini karıştırabilecek yerlerle ilgili DEAŞ terör örgütü uzun zamandır, neredeyse bir-bir buçuk aydır sürekli olarak kendi içinde bir hazırlık yapıyordu. Emniyet İstihbarat birimlerimiz takip etti. Türkiye’deki birtakım hedefler üzerinde çalıştılar. İlk önce 18 Ağustos tarihinde İstanbul’da Hüseyin Sağır isimli kişiyi eylem hazırlığındayken Kalaşnikoflu olarak ele geçirdiler. Onun üzerinden yürünerek hem o 25’indeki kişi hem de 20 Ağustos’ta Türkiye sözde emiri yakalandı.”

mahmut-ozden2.JPG

GAZETECİLERE ÖPÜCÜK ATMIŞTI

Terör Örgütü DEAŞ'ın Adana emiri olduğu gerekçesiyle 22 Haziran 2017 yılında gözaltına alınan Mahmut Özden'in, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilere öpücük attığı ortaya çıktı. Terör örgütüne kazandırdığı her kişi için DEAŞ’tan daha önce 7 bin dolar aldığı öne sürülen Özden’in, son dönemde de kişi başına 2 bin dolar aldığı iddia edilmişti.

BİRÇOK KEZ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in daha önce Adana'da birçok kez düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığı belirlendi. Özden'in birlikte hareket ettiği örgüt üyeleriyle Suriye'de patlama ve çıkan çatışmalarda yaralanan sivilleri Hatay üzerinden Adana'ya getirip, buradaki devlet hastanelerinde ücretsiz olarak tedavi ettirdiği öğrenilmişti. İyilişen Suriyelilere ise tedavinin paralı olduğunu söyleyen örgüt üyelerinin, bu yöntemle örgüte ciddi miktarda finans sağladığı ortaya çıktı. 

Özden'in imamlık dışında, kadı görevi de üstlendiği, çeşitli nedenlerden dolayı anlaşamayan tarafların sorunlarını çözdüğü saptanmıştı.

mahmut-ozden3.JPG

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA