• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Şimşek açıkladı
06 Kasım 2012 Salı 13:54

Bakan Şimşek açıkladı

Maliye Bakanı Şimşek, kamu çalışanlarına ek zam, öğretmen atamaları ve sözleşmeli personelin kadroya alınması konularında önemli açıklamalar yaptı.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kamu çalışanlarına enflasyon farkı zammı konusunda bir çalışmanın yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Şimşek, ''(Yılın ikinci yarısında) İlk 4 ayda enflasyon yüzde 3,35 şu an itibariyle. Yani önümüzdeki 2 ayda enflasyon eğer 0,65 puanın altına düşmezse veya o civarda kalmazsa takdir edersiniz ki ilave artış gündeme gelebilir'' dedi.

Atanamayan öğretmenler

Şimşek, orta vadede öğretmen ihtiyacını sıfırlayacaklarını fakat bunun herhangi bir şekilde eğitim fakültelerinden mezun olmuş herkesi öğretmen olarak atayacakları anlamına gelmediğini bildirdi.
 

Sözleşmeli personele kadro

Mehmet Şimşek, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma yaptığını ancak zamanlaması konusunda tam bir süre veremeyeceğini söyledi.

Serbest meslek erbebının her harcaması elimizde var

Şimşek, kira geliri elde edenleri tespit etmeye yönelik yaptıkları çalışma sonucunda 370 bin yeni mükellef kazandıklarını belirtti. Serbest meslek erbapları üzerinde benzer bir çalışma yaptıklarını bildiren Şimşek, şunları kaydetti:
''Şimdi bütün serbest meslek erbabı kesimlerden tutun bazı kesimlere kadar, gelirlerine ilişkin bilgiler var bizde. Bunların her türlü harcaması, kredi kartı harcamaları, banka hareketleri, seyahatleri, yani devlet olarak şu anda biz bir çok veriyi topluyoruz. Bu veriler analiz edilecek, bu çerçevede bir takım adımlar atılacak.''

Fitch'in not artırımı

Şimşek, not artışları sonrasında ülkelerin GSYH'lerin yüzde 4'ü kadar küresel doğrudan yatırım çektiğini, Türkiye'nin de bu çerçevede 1-2 yıl sonra yaklaşık 32 milyar dolar doğrudan yatırım çekebileceğini bildirdi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA