• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Şimşek açıkladı!
19 Mart 2009 Perşembe 17:28

Bakan Şimşek açıkladı!

Bakan Şimşek 3 milyon kişiye nasıl iş imkanı sağlayacaklarını anlattı.

Mehmet Şimşek, İşsizliğin Önemli Sorun Olduğunu Belirterek, Güneydoğu Anadolu Projesi'ni 2013 Yılına Kadar Tamamlayıp 3 Milyon Kişiye İstihdam Oluşturmayı Amaçladıklarını Söyledi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin önemli sorun olduğunu belirterek, Güneydoğu Anadolu Projesi'ni 2013 yılına kadar tamamlayıp 3 milyon kişiye istihdam oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bakan Şimşek, partisince Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, küresel kriz ve istihdamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gençlere "1970'li yıllardan başlayarak nitelik kazandıracak eğitim verseydik, küresel krize rağmen sorun bu boyutta olmazdı" diyen Şimşek, küresel kriz derinleşmeden önce bölgesel kalkınma projelerini hayata geçirme çabaları olduğunu dile getirdi. Şimşek, bu projelerle istihdam sağlayıp üretimin artırılacağını kaydetti. Hükümetin Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tamamlanması için büyük çaba gösterdiğini aktardı. 2013 yılına kadar GAP'ı tamamlamayı planladıklarına dikkat çeken Şimşek, projenin ulaşım, turizm ve tarımda 3 milyon kişiye istihdam oluşturacağını vurguladı. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesiyle orta vadede istihdam sorunun çözümleneceğini anlatan Şimşek, partisinin iktidara geldiği günden bu yana cahillik ve fakirliği bitirmeye yönelik sosyal projelere destek verdiğini vurguladı. Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir hükümetin görev başında olduğunu anlatan Bakan Şimşek, şunları kaydetti: "Memleketin sorunları 5 yılda çözülecek değil. 5-10 yıl ne ki. Çok eskiye dayanan büyük sorunlar var. 2002 yılında 100 liralık vergi toplarken 86 lirasını faize veriyorduk. Bu rakam bugün 30'lu rakamlara geriledi."

 

Bakan Şimşek, Hürriyet Gazetesi'nin kendisiyle ilgili yayımladığı haberi de eleştirerek, "1,5 saatlik konuşmamdan neler çıkarmışlar, haber tamamen uydurma." dedi.

 

 

(CİHAN)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA