• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Şahinden şark talimatı
07 Temmuz 2012 Cumartesi 13:04

Bakan Şahin'den 'şark' talimatı

Bakan Şahin talimat verdi, Emniyet Genel Müdürlüğü stratejik konumu nedeniyle tayini ertelenen polislerin şark bölgelerine gönderilmesini istedi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine bir yazı gönderdi. Stratejik önemi olduğu için tayini ertelenen polislerin şark bölgelerine gönderilmesi istendi. Yazıda 'hasta veya izinde bile olsa kesinlikle ilişkisi kesilecektir' talimatı var. Raporlar geçersiz.

Pazartesi gününe kadar polisler, yeni görev yerlerine gidecek

ERTELEME OLMUŞTU

Mart ayındaki ilk yazıda, şark görevi çıkan polislerin isimleri ve yerleri, çalıştıkları illere gönderilmişti. İl Emniyet Müdürlerinin onayıyla 'yürüyen soruşturması', 'stratejik görevi olan' ve çalışmasından memnun olunan personelin tayini, ilişiği kesilerek durdurulmuştu. Erteleme istenen polislerin bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiş, ilişki kesilmeyeceği bildirilmişti.

'GÖREV YERİNİZE GİDİN'

Önceki gün İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in imzasıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazı polisleri şok etti. Tayini ertelenen tüm personelin şark bölgelerine gönderilmesini istendi. Erteleme yazıları geçersiz sayılarak bozuldu. Batı illerinde görev alan binlerce polise Doğu, Güneydoğu Anadolu yolu görüldü.

RAPORLAR GEÇERSİZ

Yeni talimata göre hastaneden alınan sağlık raporları da geçersiz sayılacak. Sadece, personel ağır hastaysa sunduğu rapor kabul edilecek. İzinde olan polislerin de izinden dönerek göreve başlaması beklenmeden ilişiği kesilmiş olacak. 9 Temmuz Pazartesi saat 15.00'a kadar şark tayini çıkan tüm personelin görevi son bulacak.

ÜÇ İLDE 3 BİN 200 POLİS VAR

Emniyet şark bölgelerine giden personele ödenen yol parasını da bu yıl vermeyecek. 15 Temmuz'da almaları gereken maaşlar da 1 ay ertelemeli yatırılacak. Sadece İstanbul'da 1500, İzmir'de 1300, Ankara'da 400 polisin şark görevi çıktı.

İlişkisi kesilmeyen birçok polisin ailevi durumları da gözönünde buldurulmuştu. Son talimatla görev yerleri değişen polisler mağdur olacaklarını, ailevi sorunlar yaşacaklarını söylüyor.

AKŞAM

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA