• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Ömer Dinçer Konyada
16 Kasım 2011 Çarşamba 13:11

Bakan Ömer Dinçer Konya'da

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Öğretmenlerimiz için Van'da 8 daire kiraladık. Ayrıca Erciş'te
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Öğretmenlerimiz için Van'da 8 daire kiraladık. Ayrıca Erciş'te 200 yataklı bir pansiyon hazırladık. Yine ana okullarının birer sınıfını boşalttık'' dedi.
Dinçer, Konya'da özel bir hastanede diz protezi ameliyatı olan annesi Ayşe Dinçer'i (72), hastanede ziyaret etti.

Annesinin başarılı bir ameliyat geçirdiğini belirten Dinçer, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin dizlerinde problem olduğunu, ameliyat sonrası önemli bir hayat katkısı beklediklerini söyledi.

Dinçer, bir gazetecinin, ''Türkiye genelinden deprem bölgesi Van'a bir çok öğretmen gidiyor, bunlar ne tür görevler alacak?'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

''Ağırlıklı olarak kadrolu öğretmenlerimiz gidiyor. Tabi depremden sonra orada kışın ağır şartlarıyla birlikte bakıldığında çok sıkıntılı bir dönem yaşayacağız gibi gözüküyor. Ama 5 Aralık'ta başka bir aksilik olmaz da eğitime başlayacak olursak biz öğretmenlerimiz için onların yaşam kalitesini çok fazla etkilemeyecek türden tedbirler almaya çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimiz için Van'da 8 daire kiraladık. Ayrıca Erciş'te 200 yataklı bir pansiyon hazırladık. Yine ana okullarının birer sınıfını boşalttık. Özellikle bekar kız öğretmenlerimiz için yerler hazırlıyoruz. Şayet bunlar yeterli olmazsa konteynerler hazırlıyoruz. Eğitimi aksatmayacak ama bu arada öğretmenlerimizin de orada hayatlarını idame etmelerine fırsat verebilecek yapı için hazırlıklarımızı hızla yürütüyoruz.''

''Van'da eğitime 5 Aralık'ta başlanacak mı?'' şeklindeki bir soru üzerine de Dinçer, planlarının bu yönde olduğunu bildirdi.

Dinçer, 14 Kasım'da eğitime başlamaya niyetlendiklerini ancak ikinci depremden sonra bir ara daha verdiklerini kaydederek, ''Hem okullarımızı bir kez daha gözden geçirelim (bu depremden etkilenme oldu mu olmadı mı bunu görelim) hem de oradaki yaşamın nasıl etkileneceğini gözleyelim düşüncesiyle ara verdik. Biz eğitime başlamayı Van'daki hayatın normalleşmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz. O açıdan eğitime başlamayı önemsedik. Ama bu geçen zaman içerisinde daha da netlik kazanacak'' diye konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA