• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Nabi Avcıdan flaş açıklamalar
08 Ekim 2013 Salı 11:31

Bakan Nabi Avcı'dan flaş açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA editörlerinin sorularını yanıtlıyor.

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili Avcı, "Çok büyük bir kesimi, özellikle kadın çalışanları rahatlatan, onların yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran bir düzenleme oldu" dedi.

Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

-Andımızın kaldırılması

Okullarda andımızın okunmasına son verilmesiyle ilgili olarak da Bakan Avcı, "Bugünün dünyasında artık söyleyenler de söyletenler de neyi niçin söylediklerini çok düşünmez hale gelmişti. Günün şartlarına uydurulmuş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

-"Yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyecek"

Yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyeceğini ifade eden Avcı, "Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak" diye konuştu.

Avcı, 'Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler" dedi.

Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyetinin olduğunu anlatan Avcı, "Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor" ifadesini kullandı. Avcı, 'Özel okula dönüşenlere devlet burslu öğrenci gönderecek. Bunun için kanunla düzenleme yapılacak' diye konuştu.

Bakan Avcı, dershanelerin özel okula dönüşmesi için özel okul kriterlerinin, geçiş süreci için bir süreliğine hafifletilmesini ve özel okula dönüşecek dershaneler için kredi kolaylığı sağlanmasını planladıklarını kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA