• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kılıçtan milli takım değerlendirmesi
17 Ekim 2012 Çarşamba 14:10

Bakan Kılıç'tan milli takım değerlendirmesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milli takım ile ilgili tahminlerin altüst olduğunu belirterek, Kalan bütün maçları kazanıp Brezilya biletini alabileceğimize dair kuvvetli bir kanaatimiz vardı...
 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milli takım ile ilgili tahminlerin altüst olduğunu belirterek, “Kalan bütün maçları kazanıp Brezilya biletini alabileceğimize dair kuvvetli bir kanaatimiz vardı ama milli bir hüzün yaşadık” dedi.
Konya’da yeni stadyum temel atma töreninden sonra basın mensuplarının milli takım ile ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, “Bu üzüntünün bütün Türk Milleti tarafından iliklerimize kadar hissedildiğine inanıyorum. Bundan sonrasına yönelik olarak ne olabilir, matematiksel olarak artık söyleyebilecek bir sözümüzün kalmadığı. Ama bundan sonraki süreçte zannediyorum gerek Türkiye Futbol Federasyonu, gerekse milli takımın teknik heyeti sonuçtan ziyade sorunlar üzerine odaklanacaktır. Ortada bir sorun olduğu anlaşılıyor. Bu sorunun çözümüne yönelik futbolun, yöneticileri, karar vericileri gereken önlemleri alacaklardır. Yaşadığımız hüzün büyük. Brezilya biletini alacağımız bir maçta ortaya çıkan tablo gerçekten mili bir hüzün. Temenni ederiz ki Türk milli futbol takımı geçmişte Avrupa ve Dünya şampiyonalarında yaşadığı performansı yeniden milletimize yaşatsın. Yeniden sevinçlerin, mutlulukların kaynağı haline gelsin milletimizin buna ihtiyacı var. Türk milleti de başarıyı, sevinmeyi hak ediyor. Başarı kutlamalarını hak ediyor. Milletimizin hak ettiğini, milletimize verecek adımların atılmasında fayda var” dedi.
“HOCANIN AÇIKLAMALARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
Milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı’nın maçtan sonraki açıklamaları ile ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Kılıç, “Hocanın açıklamalarına göre değerlendirme yapmak bizim işimiz değil. Oyuncuların açıklamalarına göre de açıklama yapmak bizim işimiz değil. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türk futbol takımı yönetiliyor. Devlet ve hükümet olarak bize düşen Türk milli takımının ihtiyaç hissettiği her konuda, duyulan ihtiyacı karşılaması gereken adımları atmak. Bakanlık ve hükümet olarak biz bu adımları şu ana kadar attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Ama hangi mevkide hangi oyuncuya yer verilir, hoca takımı hangi taktikle sahaya çıkarır bunlar üzerinde bakan olarak ve bakanlık olarak yorumda bulunmamız doğru değil, böyle bir yanlışın içine de girmeyiz. Hocanın ve teknik heyetin tercihidir. Yapılan açıklamalar da hocanın kendini bağlayan açıklamalardır. Elbette ki yapacakları değerlendirmeler vardır. Bu noktadaki çok spekülatif ya da alelacele kararlar almak ya da düşünülmemiş, planlanmamış adımlar atmak Türk futboluna katkı getirmez diye düşünüyorum. Herkesin mutlaka düşünmeye ihtiyacı vardır. Federasyondan başlayarak var olan sorunların sonuca yansıyan sorunların neler olduğu, hangi adımlarla çözüme kavuşturulması gerektiği üzerinde herkesin düşünmek için zaman ihtiyacı olacaktır. Bu hakkı herkese tanımak lazım” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA