• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Gönül iki generali görevden aldı
24 Kasım 2010 Çarşamba 11:02

Bakan Gönül iki generali görevden aldı

Vecdi Gönül, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nu açığa aldı...
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve TuğamiralAbdullah Gavremoğlu'nun pazartesiden itibaren açığa alındığını açıkladı.

Diğer yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Tümgeneral HalilHelvacıoğlu'nun İçişleri Bakanı tarafından açığa alınmasına ilişkinolarak, ''Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar uygulamış olmasılazım'' dedi. 
 
İlk açıklamayı Başbakan Erdoğan yaptı ;
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak ''ANA'' ile saat 10.20'de Lübnan'a gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanından, Devlet Bakanı ve BaşbakanYardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara ValisiAlaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki ilgilileruğurladı.

Erdoğan ile Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Faruk Çelik, DışişleriBakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile gazetecilerdenoluşan bir heyet de Lübnan'a gitti.

''NASIL Kİ HERHANGİ BİR ÜST DÜZEYDE MEMURU GÖREVDEN ALMA YETKİSİNE  ONLARI ORAYA ATAYANLAR SAHİPSE BURADA DA AYNI ŞEYLER GEÇERLİDİR''


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İçişleri Bakanı tarafından açığa alınmasına ilişkin olarak, ''SayınAtalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız dauygulayacaktır ve belki de şu ana kadar uygulamış olması lazım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Lübnan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'ndadüzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''Bugün bir gazetede Balyoz İddianamesi'nde adı geçen JandarmaTümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açığaaldığı yönünde bir haber var. Aynı durum, yine aynı iddianamede adıgeçen Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu için deişletilecek mi?'' sorusuna, ''Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynışekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu anakadar da uygulamış olması lazım'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, ''Buradaki bir ilk mi?'' sorusu üzerine de ''Bukonunun ilk olup olmadığı noktasında bir araştırmam yok. Fakat her şeyyasalar çerçevesi içerisinde. Bakanlarımıza verilen yetkiler vardır,Bakanlar Kurulu'na verilen yetkiler vardır ya da üçlü kararname ileatanmışsa üçlü kararname ile görevden alınmalar vardır. Bir çok bu türmetodlar vardır. Nasıl ki herhangi bir üst düzeyde memuru görevden almayetkisine onları oraya atayanlar sahipse, burada da aynı şeylergeçerlidir. Kaldı ki burada çok daha farklı, tabii İç Hizmet Kanunu'nagöre bazı yetkiler vardır. Bu yetkiler çerçevesi içerisinde gerekİçişleri Bakanımız gerekse Milli Savunma Bakanımız bu yetkilerinikullanmışlardır'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA