• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Ergünden MGK açıklaması
01 Aralık 2013 Pazar 07:24

Bakan Ergün'den MGK açıklaması

Ergün, 2004'teki MGK kararına ilişkin, "Haberler aslında Türkiye'nin hangi süreçlerden geçtiğini, AK Parti iktidarının nasıl bu süreçleri yönettiğini gösteren belgelerdir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2004'teki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararına ilişkin, "Gazetelerde çıkan bazı haberler son birkaç günde çıkan bazı haberler aslında ibretlik olarak Türkiye'nin hangi süreçlerden geçtiğini ve AK Parti iktidarının bu süreçlerden geçerken kimsenin burnu kanamadan nasıl bu süreçleri yönettiğini gösteren belgelerdir bunlar" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile beraber Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de önümüzdeki süreçte kısa bir dönemde önemli olaylar yaşanacağını, mahalli seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 2015 genel seçimlerinin yaşanacağını anımsattı.

Seçim döneminde çok "dar" bir alandan geçileceğini ve safların sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Ergün, "Herkes daha bu dar geçitten geçerken sadece biz geçmeyeceğiz, bütün Türkiye geçeceği için biraz böyle sürtüşmeler fazla olabilir. Biraz ısınır ortalık, hararetlenir. Farklı yerlerden de tazyikler olabilir. Onların hepsini dikkatle takip etmeliyiz. Bu geçiş sürecini de titiz bir şekilde yönetmemiz lazım. Ondan sonrası Türkiye'nin önü daha da açık. Çünkü 10 yıl boyunca Türkiye çok önemli mesafeler aldı, çok önemli badireler de atlattık bu arada. Bu 10 yılda az işler olmadı. Yani hizmetler bir tarafa onları say say bitmez zaten ama bu hizmetleri yaparken nelerle uğraştık. Bir sürü zorluklar da aşıldı" şeklinde konuştu

2004 MGK kararı

Hükümetin iktidara geldikten sonra ABD'nin Irak'a müdahale sürecinin başladığını hatırlatan Ergün, bu dönemde AK Parti iktidarının derin devlet yapıları tarafından sıkıştırmaya başlandığını söyledi.
MGK'nın hükümetlerin sıkıştırma yeri olarak görüldüğünü, kendilerine de aynı "Numaralar"ın yapıldığını anlatan Ergün, şöyle devam etti:

"Yani onları hep yaşayan arkadaşlarımız biliyorlar. Gazetelerde çıkan bazı haberler son birkaç günde çıkan bazı haberler aslında ibretlik olarak Türkiye'nin hangi süreçlerden geçtiğini ve AK Parti iktidarının bu süreçlerden geçerken kimsenin burnu kanamadan nasıl bu süreçleri yönettiğini gösteren belgelerdir bunlar. Bizim aleyhimize bunları kullanmaya çalışıyorlar ama bunlar AK Parti'nin Türkiye'yi hangi süreçlerden nasıl selametle geçirdiğini kimsenin burnu kanamadan geçirdiğini gösteren işlerdir."

Ergün, yaşadıkları ağır baskıların sonuç almadığını, iktidarı devirme planları yapanların yargılandığını, hapse girdiklerini ve Yargıtay'ın cezaları onayladığını ifade etti.

Bir kısmının yargılamalarının devam ettiğini belirten Ergün, şunları kaydetti:
"Bu arada darbe planları yürütülürken 'Bir muhtıra versek, belki muhtırayla düşürürüz' diye 27 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılırken bir muhtırayla karşı karşıya neredeyse kalındı. 'e bildiri' denildi buna. İlk defa bir hükümet farklı bir duruş sergiledi Türkiye'de. O süreçte başka bir şekilde yöneltilerek yine selametle geçirildi. Darbe planları tutmadı, en son dediler ki kapatalım başka çare yok. 2008 yılının mart ayında partimize kapatma davası açıldı ve o kapatma davasında yine kimsenin burnu kanamadan sağlıklı bir şekilde yöneterek geçirdik. Bütün bunları yaparken de Türkiye'de büyük hizmetler yaptık."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA