• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN ELVAN’IN KONYA ZİYARETİ
31 Mayıs 2014 Cumartesi 16:08

BAKAN ELVAN’IN KONYA ZİYARETİ

Partisinin 36. İl Danışma Meclisi’ne katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Belediye girişinde Konya Mehter Takımının gösterileriyle karşılanan Bakan Elvan'ı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek karşıladı. Bakan Elvan belediyeye girişi sırasında peyzaj düzenlemesinde görevli kadın işçilerle bir süre sohbet etti. 
Konya'da bulunmaktan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifaden eden Bakan Elvan, "Birçok alanda Konya Büyükşehir Belediyemiz gerçekten öncülük yapıyor örnek işler gerçekleştiriyorlar. Bu da tabi diğer illerimiz için önem arz ediyor ve diğer illerimiz Konya’dan ciddi anlamda destek istiyorlar. Bu işlerin nasıl ve ne şekilde yapıldığı konusunda destek istiyorlar. Gurur verici bir hadise. Ben de belediye başkanımızı kutluyorum. Hele hele 30 Mart seçimlerinden sonra büyük bir zaferle tekrar Büyükşehir belediye başkanlığına gelmesinden dolayı da memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Konya'mız gerçekten çok hızlı büyüyor, çok hızlı gelişiyor. Özellikle hizmetler sektöründe ne kadar hızlı geliştiğini otellerin yetmediğini ki çok çok büyük yatırımların yapılmasına rağmen Konya’ya halen yeterli olmaması gerçekten önemli. Ben Konya’mızın özellikle Ota Anadolu'da, şu an zaten bir cazibe merkezi ama daha güçlü hale gelip özellikle hinterlandındaki illerle birlikte kalkınmanın motoru olabilecek bir öncülük yaptığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu net olarak da göreceğiz. Bu bölge Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden birisi olacak” diye konuştu.
Konya-Ankara ve Konya-Eskişehir yüksek hızlı tren seferlerinin başlamasının şehri hareketlendirdiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "En son Türkiye’nin en büyük tarım fuarı şu anda Konya’mızda açık durumda. Konya’daki otellerde yer kalmayınca fuar katılımcıları çevre illere gitti. Oralarda da yer kalmayınca hızlı tren vesilesiyle Eskişehir ve Ankara’daki otellerde kalarak buraya gelip ziyaret etmeye başlamışlar. Şehrimizin gelişimine hızlı tren büyük bir katkı yapmaktadır. Kısa vadede 5 milyon orta vadede 10 milyon ziyaretçi hedefimize bilhassa Ulaştırma Bakanlığı’mızın yatırımları ulaşmada bize kolaylık sağlayacaktır. 24 Haziran’da lojistik merkezinin ihalesi yine aynı tarihte hızlı tren istasyonunun ihalesinin yapılacak olması biliyorsunuz şehrimizin ağırlıklı bölgesi meram istasyonuna yeteri kadar kolay ulaşamıyordu. Bu konu Konya şehiriçi Konyaray raylı sistem projesiyle de entegre bir şekilde devlet demiryolları ve bakanlığımızla bir mutabakatla yürütülüyordu. Son aşamaya gelindi” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Akyürek, Bakan Elvan’a ebru tablosu ve mesnevi tercümesi hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA