• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Dinçer müjdeyi verdi!
07 Ocak 2012 Cumartesi 22:24

Bakan Dinçer müjdeyi verdi!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sınava odaklı bir eğitim sistemi ve öğrencilerin bir şekilde dershaneye yönelmiş olmasının normal olmadığını belirterek, ''Zaman içinde sınavın ve özellikle dershane..
Dinçer, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ''Küçük İstanbul Buluşmaları''nda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.
 
Öğrenciyken bugün geldiği noktayı hayal edip etmediği sorulan Dinçer, siyasetçi olmayı hayal etmediğini, iyi bir bilim adamı olmayı düşlediğini belirterek, ''Sayın başbakanımızın etkisiyle hayatımın belirli bir safhasından sonra yön değiştirdim. O da beni buraya getirdi'' dedi.
 
Dinçer, müfredatta gereksiz bilginin olup olmadığının sorulması üzerine de bu soru için zihni bir hazırlık yaparak gelmediğini, bu yüzden aklına ilk geleni söyleyeceğini ifade ederek, ''Biz ilkokul kitaplarında ilkokul çocuklarına ilk yardım nasıl yapılır diye uzun uzun anlatıyoruz. Bu kadar uzun anlatmanın gereği var mı- '112'ye telefon edin' diye öğretsek yetmez mi- Bunu yaptığımız zaman müfredatta birçok şeyi ayıklamış olacağız'' diye konuştu.
 
''Notla ölçüm sistemi doğru mu-'' diye sorulan Dinçer, şunları kaydetti:
 
''Bunun iki boyutu var. Notla ölçmemiz gereken dersler var, notla ölçmememiz gereken dersler var. Bizim sistemimizin ana sorunu bence her şeyi notla ölçüyor olmamız. Sporla ilgili derslerin notla ölçülmesini tartışabiliriz. Müziğin, güzel sanatların ve benzerinin notla ölçülmesi gerekmediğini düşünüyorum. Not, matematik ve fen dersleri için önemli ölçüm aracı olabilir.''
   
Eğitimin öncelikli sorunu
   
Dinçer, eğitimin öncelikli sorunu ile ilgili bir soru üzerine de Türkiye'de işsiz olan insanların yüzde 60'dan fazlasının lise ve altı eğitime sahip olduğunu, üniversite mezunlarının da iş bulma oranının yüzde 72 olduğunu aktararak, ''Eğer bir toplumda yoksulluk, sağlık sorunları, gelir dağılımında eşitsizlik ve terör varsa, bunun arkasında eğitimsizlik var. Bu ülkede yaşam kalitesini yükseltmek, sorunları daha kolay çözmek istiyorsak mutlaka çocuklarımızı eğitmeliyiz'' dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, eğitim sisteminin kendi içinde birden çok sorunu olabileceğine işaret ederek, ''2012 yılı için en önemli eğitim sorunu olarak öğretmenlerimizin kariyerlerinin iyi tanımlanması, öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesi ve öğretmenlerimizin her kariyer basamağında çalışma şartları ve onların saygınlığını arttıracak tedbirlerin alınması olarak gördüm'' diye konuştu.
 
Bugüne kadar derslik sayılarını, mali kaynakları arttırdıklarını dile getiren Dinçer, ''Bütçeleri, derslik sayılarını arttırmak gerekir. Doğru ama öğretmenlerimiz en iyisi değilse diğerlerinin etkinliği zayıf kalır. Bunların hepsinin iyi kullanılması öğretmenlerin iyi kullanılmasıyla mümkündür'' dedi.
 
Dinçer, öğretmenlerin kendisinden maaşlarına zam ve kadro sözü gibi çeşitli vaatler beklediğini aktararak, ''Esas mesele öğretmenlik mesleğinin bu ülkede herkesin en akıllı, en kabiliyetli, en idealist insanların seçtiği bir mesleğe dönüştürmeyi, diğer iki sorundan daha öncelikli görüyorum'' diye konuştu.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA