• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Davutoğlu Vanda
09 Kasım 2011 Çarşamba 17:20

Bakan Davutoğlu Van'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Van'a gitti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Van'a gitti.
Davutoğlu ve eşi, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici tarafından karşılandı.
 
Davutoğlu, daha sonra havaalanının yanında dış ülkeler tarafından gönderilen çadır örneklerinin sergilendiği çadır kente gitti. Burada inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bu yıl Kurban Bayramı'nı çok buruk bir şekilde kutluyoruz. Van'da çok can kaybı yaşandı. Birçok kardeşimizi kaybettik. Onlarla yüz yüze, göz göze gelmek için buradayız. Van ve Erciş'te yaşananlar çok acı. Depremin simgesi olan Yunus kardeşimizi, iki gün boyunca enkaz altında annesi tarafından emzirilen Azra bebeği unutmadık. Bunun için buradayız. Bu depremin insani bir boyutu vardı. Van depremi kardeşliğimizi daha da köklendirdi. Bir gecede bütün Türkiye seferber olmuş, Edirne'den Konya'ya kadar birçok ilimizden arama kurtarma ekipleri gelip enkaz kaldırdı. Bu topraklarda ezeli bir güç vardır, ebediye kadar da devam edecektir. Kimsenin bunu bozmaya gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şefkatli ve güçlüdür. Şefkatiyle bu bölgede olmuştur. Başbakanımız birkaç saat içinde bölgeye gelmiştir. Devlet bu şefkatini ve aynı zamanda kudretini göstermiştir" diye konuştu.
 
Yeni bir seferberlik içinde olduklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk bakanlar kurulu toplantısında Başbakanın talimatıyla Van ve Erciş'i yeniden inşa edeceğiz. Devletin gücü ile en kısa sürede kardeşlerimize sıcak yuvaları inşa edilecek. Son yıllarda Türkiye nerede bir afet olduysa, nerede bir mazlum varsa oraya koştu. Haiti'ye ilk giden Türkiye oldu. Somali'ye yardım götürdük. Bugün bu güzel çalışmaların Van'daki yansımasını görüyoruz. Başta Azerbaycan olmak üzere bütün dost ve kardeşülkelere teşekkür ediyoruz. Azerbaycan hiçbir şey beklemeden balalarının yardımına koştu. Balaları da onları asla unutmayacaktır. Dış ülkelerden 21 bin 593 çadır, 100 bini aşkın battaniye, çok sayıda konteynır geldi. Yardımlar için müteşekkiriz. Yardım gönderenlere teşekkürü bir borç biliyoruz. Allah bir daha böyle günleri göstermesin. Bu günler imtihan günleridir."
 
Depremin olduğu andan itibaren Vanlıları yalnız bırakmadıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı geldi. Bayram boyunca birçok bakan arkadaşımız bölgedeydi. Başbakanımız hafta sonu tekrar gelecek. Hiçbir zaman Vanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Onlara hiçbir zaman kendilerini yalnız hissettirmeyeceğiz. Buna gücümüz, kudretimiz vardır. Bu ülkenin bir bölgesinin diğerlerinden farkı olmadığını gösterdik. Böyle bir acı olduğu zaman Türkiye'nin 74 milyonuyla tek yürek olduğunu dost ve düşman gördü" ifadelerini kullandı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çadırlarda incelemeyi bitirdikten sonra Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğüne geçti.
 
Burada yetkililerden brifing alan Davutoğlu, depremin en fazla zarar verdiği, 16 kişinin hayatını kaybettiği Alaköy'e geçip Erciş'e gidecek
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA