• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Davutoğlu polis pilavında
03 Haziran 2012 Pazar 19:05

Bakan Davutoğlu polis pilavında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bir emniyet görevlimizin şehit olduğu ya da olumsuz bir haberi geldiğinde yüreğimize ateş düşüyor. Her zaman polislerimizin, Emniyet Teşkilatı'nın yanında olacağız
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bir emniyet görevlimizin şehit olduğu ya da olumsuz bir haberi geldiğinde yüreğimize ateş düşüyor. Her zaman polislerimizin, Emniyet Teşkilatı'nın yanında olacağız” dedi.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Konya Emniyet Müdürlüğü’nün geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Pilav Günü’ne katıldı. Çalışan ve emekli olan meslek mensupları ile ailelerini bir araya getiren programın yapıldığı Kayacık Emniyet Tesisleri’ne gelişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Davutoğlu ve eşi, çocuklara yakın ilgi gösterdi.
10 Nisan Polis Haftası’nda yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelenen programda konuşan Bakan Davutoğlu, halkın huzur ve güveni için her an tetikte olan emniyet teşkilatına teşekkür etti. Bakan Davutoğlu, “Emniyet teşkilatının mensupları o kadar fedakarca hizmet ediyorlar ki, hizmet ederken bile fark edilmemeye çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Allah onların bileklerine güç versin. Bir emniyet görevlimizin şehit olduğu ya da olumsuz bir haberi geldiğinde yüreğimize ateş düşüyor. Benim de yakınımda kendi ailemden gördüğüm koruma müdürüm olmak üzere çok sayıda koruma arkadaşımız var. Onları kendi ailemizden ayırt etmiyoruz. Bazen yolda selam verirken gördüğüm, bazen koruma esnasında yakın temasta olduğum yüzlerce, binlerce polis kardeşimiz var ki, hepsine teşekkür borçluyuz. Konyalılar adına, bütün milletimiz adına size teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin huzuru için vatandaşlıkların günlük hayatlarında huzuru yaşayabilmeleri için sizin yaptığınız fedakarlıklar dolayısıyla minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Her zaman polislerimizin emniyet teşkilatının yanında olacağız” dedi.
Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, konuşmasının sonunda günün anısına Bakan Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçeler Meram ve Karatay belediye başkanlarına, Uluslararası Polis Teşkilatı’nın amblemini taşıyan şapka hediye etti.
Şapkayı takan Bakan Davutoğlu, “Bu benim için büyük bir şeref. Bu şapkayı her zaman muhafaza edeceğim. Bugün de bu şapkayı burada sizlerle birlikte takmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Emniyet Müdürü Namal, etkinliklerine destek veren Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya plaket vererek gelecek yıl yapacakları Pilav Günü programına sponsor olması için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’den protokol önünde söz aldı.
Programa katılanlara Konya’nın geleneksel etli pilav yemeği ikram edilirken, mehter takımı, halk oyunları ve yerel sanatçılar sahne aldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA