• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Davutoğlu Kozanlıda okul açtı
01 Mayıs 2011 Pazar 20:24

Bakan Davutoğlu Kozanlı'da okul açtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Kulu ilçesinde Kozanlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Kulu ilçesinde Kozanlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.
     Bakan Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, yeni nesile en güzel imkanları sunmak, yeni neslin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi.
     Gençlerin çok daha iyi şartlarda eğitim almaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, ''Bugün, Bakanlığımın ikinci yıl dönümü. Bu açılış bana çok güzel bir hediye oldu. Dersliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
     İktidarları döneminde eğitime çok önemli yatırımlar yapıldığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
     ''Konya'da, 1923 yılından itibaren 80 yılda 1184 derslik, son 8 yılda ise 5441 derslik yapıldı. Bu rakamlar, eğitim yatırımlarında gelinen noktayı özetlemektedir. Bu yatırımlar sayesinde Konya'da derslik başına öğrenci sayısı 30'a kadar düştü. Eğitim yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek.''
     Davutoğlu, daha sonra, hayırsever iş adamı Hızır Korkmaz ve diğer protokol üyeleriyle ek derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.
    Program sonunda Bakan Ahmet Davutoğlu'na Korkmaz Ailesi tarafından bir kilim hediye edildi. Aile bu hediyeyi; Çalışma hayatının çoğunu gezilerde geçiren Davutoğlu'na "Uçan Halı" benzetmesiyle verildiğini açıkladı.
     Bakan Davutoğlu, açılışın ardından belde yakınlarındaki Gökgöl Kuş Cenneti'ni gezdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA