• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Davutoğlu Karamanda
27 Ağustos 2010 Cuma 22:48

Bakan Davutoğlu Karaman'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Karaman'da çeşitli ziyaretlerde bulundu
İlk olarak Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı ziyaret eden ve ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu, daha sonra Karaman Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
Polisevi'ndeki iftar programına katılan Davutoğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaey'in 1915 olaylarına ilişkin yaptığı belirtilen açıklaması hakkındaki soruya, "Bu açıklama basına düşer düşmez, ben gerek Tahran Büyükelçiliğimize gerekse
Ankara'daki İran Büyükelçiliği'ne temaslarda bulunulmasının talimatını verdim. İran Büyükelçiliği de bir açıklama yaptı. Ancak biraz önce ben İran Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Kendisinden bu konuda izahat istedim. İran Dışişleri Bakanı Muttaki de, bu açıklamanın kesinlikle bu şekilde yapılmadığını açıkladı. Asıl bu konferansın 2. Dünya Savaşıyla ilgili bir konferans olduğunu, 1. Dünya Savaşı ile ilgili bir atıf söz konusu olduğunu vurguladı. İran'ın bu pozisyonunda hiçbir değişiklik olmadığını, İran'ın bu
konudaki yaklaşımının Türkiye'nin tezleriyle geçerli olduğunu ifade etti. Ben bu konuda en üst düzeyde açıklama yapılmasını beklediğimi söyledim. Kendisi de Hamit Baghaey'in gerekli açıklamayı bize yapacağını açıkladı. Bu konuda İran'ın tutumunda bir değişiklik olmadığını bir kez daha vurguladı. Tamamıyla yanlış ifadelendirme olduğunu, bu konuda da gerekli izahatı vereceklerini söyledi" dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu açıklamasının ardından beraberindekilerle birlikte teravih namazını kılmak üzere Aktekke Camii'ne geçti. Namaz sonrası toplanan kalabalıkla sohbet eden Davutoğlu, Konya'ya gitmek üzere Karaman'dan ayrıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA