• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Çubukçu Konyada
18 Mart 2009 Çarşamba 12:29

Bakan Çubukçu Konya'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'da önemli açıklamalarda bulundu.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de bakıcılık işinin daha çok kaçak gelen yabancılar tarafından yapıldığını belirterek, "Genç yaştakiler maalesef işi beğenmemekle birlikte, bunu hakaret gibi kabul ediyor. Bir gün kendi yaşlılarımıza bakma ve baktırmak zorunda kalabiliriz. Bunu da düşünmek gerekiyor" dedi.
 
 Gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Devlet Bakanı Çubukçu, Vali Osman Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından İstiklal Harbi Şehitliği önünde karşılandı. Şehitliği gezerek Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'ten şehitlik hakkında bilgi alan Çubukçu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gaziler Lokali'ni ziyaret ederek, gazilerin sorunlarını dinledi. Türkiye'de yaşlıların ve özürlülerin bakımlarıyla ilgili büyük bir istihdam açığı olduğunu belirten Bakan Çubukçu, "Bakım sektörü Avrupa'nın bütün gelişmiş ülkelerinde yüzde 70 istihdam alanına sahip. Sanayi ve teknoloji alanlarında çok insan gücüyle çalışmalar yok. Yalnız dünya var oldukça insanların bakımı insanlar tarafından yapılmaya devam edecek ve bu bir gerçek. Bunun üzerine istihdam oluşturulursa olur. Bu alanlarda çok büyük açık var. Ben seçim döneminde birçok yer ziyaret ettim ve herkes paramız var insan bulamıyoruz diyor. Hatta bana bir teklif yapıldı; bakım için kaçak gelen yabancı kadınlara 5 yıl çalışma izni verelim, kaçak çalışmalara engel olup, işi öğretsinler deniyordu. Şu anda kaçak çok fazla çalışan var" dedi.
 
 Yaşlı, çocuk ve özürlü bakımlarıyla ilgili iş garantili mesleki kurslarının olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, "Bu çalışmaları belediyelerimizle yapıyoruz. Özürlü ve yaşlılar için yetişmiş insan gücü önemli. Türkiye genç nüfusa sahip, enerjik bir ülke. Bu yüzden hizmet odaklı çalışmayı benimsetmek çok önemli. Genç yaştakiler maalesef işi beğenmemekle birlikte, bunu hakaret gibi kabul ediyor. Bir gün kendi yaşlılarımıza bakma ve baktırmak zorunda kalabiliriz. Bunu da düşünmek gerekiyor. Güzel bir iş aslında ama toplumda farklı bir algılama var" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA