• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Çelikten fındık üreticilerine müjde
17 Haziran 2016 Cuma 11:57

Bakan Çelik'ten fındık üreticilerine müjde

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, bugün üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteğiödemelerinin, bugün üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çelik, üreticilere verilen tarımsal desteklerin, AK Parti hükümete geldiğinden bu yana çok yüksek oranda arttığını, 2002 yılında 1,8 milyar lira olan devlet desteğinin, 2016'da 11,6 milyar liraya çıktığını belirtti.

Bu sene tarımsal destekler için ayrılan bütçenin 8,5 milyar liralık kısmının haziran sonu itibariyle ödenmiş olacağına dikkati çeken Çelik, bugün saat 18.00'den itibaren toplam 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını kaydetti.

Çelik, desteklerin yatırılmasının, üreticilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre organize edildiğini belirterek, "T.C. kimlik numarasının son hanesi '0-2' olanlar bugün saat 18.00'den, '4-6' olanlar 24 Haziran itibarıyla, '8' olanlar da 1 Temmuz saat 18.00'den itibaren destek ödemelerini almış olacaklar." dedi.

Tarımsal destekler 4 ana başlıkta toplanacak

Türkiye'de tarım alanında 50'nin üzerinde destekleme kalemi olduğuna işaret eden Çelik, "Önümüzdeki yıl için bazı hazırlıklarımız var. Bu destekleri temel ana 4 destekte düzenleyecek şekilde bazı düzenlemeler yaptık ve hayvancılığa ağırlık verdik. Hayvancılıkta önümüzdeki yıl buzağı desteği üzerine bina edilmiş bir destekleme politikasını yürürlüğe koyacağız. Amaç hayvan varlığını artırmak olduğu için bunun da yolu buzağı üretiminden ve korunmasından geçiyor." diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA