• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Ala: Sokaklar polise zimmetlenecek
09 Mart 2016 Çarşamba 11:02

Bakan Ala: 'Sokaklar polise zimmetlenecek'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "sokaklar polise zimmetlenecek" sözü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Efkan Ala; "sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  Terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konseptini hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ala, Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte polis merkezlerinin oluşturulacağını belirterek, “Görevli, yetkili olanlar, nereden ve ne kadar alandan sorumlu da olacakları belli olacak. Bir olay olduğu zaman sorumlusu aranmayacak. Şimdi birden çok sorumlu, birden çok yetkili var. Şuan da yapıyoruz. Daha kaliteli hizmeti, daha iyi bir biçimde sunabilmek için yaptığımız düzenlemeler. Bölgede de sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusunda vatandaşların müsterih olması gerektiğine dikkat çeken Ala, “Vatandaşı tedirgin edecek dedikoduları manşetlere çıkartmak doğru değildir. Bizim en ufak bir istihbaratı bile ciddi bir şekilde değerlendirdiğimiz konusunda vatandaşlarımız müsterih olmalıdır. Bu ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini ortadan kaldırmaz. Terörist saldırılara karşı topyekün karşı durmalıyız.

Toplumsal olarak, siyasal olarak karşı durmalıyız. Onların yeşerebileceği, onların kendisini rahat hissedebileceği bir atmosfer oluşturulmamalıdır. Bize düşen de en ufak bir bilgili bile çok ciddi şekilde değerlendirmek ve gereğini yapmaktır. Belçika’dan hem göç konusunda hem de terör konusunda ciddi bir işbirliği bekliyoruz. Bu küresel sorunlara karşı uluslararası işbirliği yapma ihtiyacımız var. Çok standardı yüksek, kaliteli bir iş birliği. Meseleler konuşulacak, sorunlar dile getirilecek, açık bir şekilde Masaya yatırılacak ve sonra gereği yapılacak. Hem terörle iş birliği konusunda hem de göç ile iş birliği konusunda kaliteli bir işbirliği bekliyoruz. Biz bir takım suçluları ve terörden mahkum olmuş insanları iadesini istediğimizde bunun karşılığını görmek istiyoruz. Ben önemli mesafeler katedeceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA