• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Ala açıkladı: Eylemi gerçekleştiren örgüt...
25 Ağustos 2016 Perşembe 15:45

Bakan Ala açıkladı: Eylemi gerçekleştiren örgüt...

İçişleri Bakanı Efkan Ala Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından çatışma çıktı.

Yaşanan olaya ilişkin gazetecilerin sorularına cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşerek durum değerlendirmesi yaptığını açıkladı. Yaşanan saldırıda 1 asker ve 2 astsubayın yaralandığını ifade eden Bakan Ala, CHP’ye ve Kemal kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğünün altını çizen Bakan Ala “Terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralandı, 2 astsubay da hafif yaralandı. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm, durumu değerlendirdik, kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ettim, kendisi metanetle karşıladı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız birlikteydi onlar da aradılar. Bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için, orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştı, tedbirlere yönelik aynı zamanda. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Hem seyahatin güvenli bir şekilde tamamlanması hem de operasyon için gerekli tedbirler alındı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konular için helikopter gönderdik” dedi.

PKK terör örgütünün Karadeniz’e açılma niyeti olduğunu belirten Bakan Ala, “Geçenlerde Ordu Gölköy’de bir terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir jandarma ve polis özel harekat ile. İnşallah bu işi gerçekleştiren alçaklar da yakalanıp, takip edilip gereği yapılacaktır. Sayın Genel Başkana bu olay karşısında tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Bütün tedbirleri alıyoruz, zaten aldığımız tedbirlere yönelik saldırı oluyor. Arzu ediyoruz ki Türkiye’nin gündeminden bu terör olayını çıkartalım, bununu için yoğun bir çalışma içindeyiz. Topyekun birlikte hareket ederek bu meselelerin üstesinden geleceğiz. Kılıçdaroğlu’nun programını kendi istediği gibi devam ettireceğiz” diye konuştu.
Saldırının CHP konvoyuna mı yoksa öncü askerlere yönelik mi olduğu sorusuna cevap veren Ala, “Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Onlara yönelik operasyon yapılıyordu, böyle bir şey olunca operasyon başladı. Başka araçta herhangi bir sorun yok, sadece emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçlardan birinde, öncü jandarma aracında hasar var. Sayın Kılıçdaroğlu Şavşat’a intikal ettirilecek, bizim de kendisine önereceğimiz belki hava unsurları ile sağlanacaktır ama diğer taraftan da var gücümüzle bu haince saldırı, milletimize ve bütün ülkemize yapılmıştır bu saldırı, bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için çalışmalar başlamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

“Hedef CHP mi?” sorusuna da cevap veren Ala, “Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır bu. Ana muhalefet partimizin genel başkanına yapılmıştır, biz bunu hepimize yönelik olarak alırız. Teröristin hedefinin ne olduğunun ne önemi var, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı bir yerden bir yere intikal ederken teröristler konvoyunun öncü aracına saldırıyor, yeterince açıktır durum” açıklamasında bulundu. 

Yaralı asker şehit oldu

Öte yandan olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma erinin şehit olduğu öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA