• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeşehire uluslararası ödül
12 Nisan 2012 Perşembe 11:04

Bahçeşehir'e uluslararası ödül

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'e ABD'den Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü verildi. Alınan ödül Bahçeşehire ve Türkiyeye sevinci beraberinde getirdi.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'e ABD'den ‘Uluslararası Eğitimde Mükemmellik’ Ödülü verildi. Alınan ödül Bahçeşehir’e ve Türkiye’ye sevinci beraberinde getirdi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye özgü eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarılar ile uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından ‘Uluslararası Eğitimde Mükemmellik’ ödülüne layık görüldü. Enver Yücel’in bir eğitim çalışanı olarak, K-12 okulları ve test hazırlık merkezlerini Türkiye geneline yayması, Bahçeşehir Üniversitesi’nin kar amacı gütmeyen, kurulduğu günden bu yana kısa süre içinde, önde gelen uluslararası üniversitelerden biri haline gelmesi, dünyanın her yerinden gelen uluslararası öğrenciler için ESL programlarını sunması, üniversitenin çeşitli departmanları için seminer ve sertifika programlarını barındıran Washington DC Harriet Fulbright Kolejini ve Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde mesleki eğitim kurumlarını kurması, tüm bu eğitim kurumlarının, 3 yaşından başlayarak 120.000 'den fazla öğrenciye yaşam boyu öğrenme programları sunması, Tüm Özel Öğretim Kurumları (TÖDER) Derneği Başkanı olarak hizmet vermesi ve Küresel Vatandaşlık Müfredatı dâhil olmak üzere, pek çok eğitim projelerine öncülük etmesi de bu ödülü almasında etkili oldu. New York Üniversitesi’ne bağlı (NYU) Torch Clup’ta düzenlenen ödül törenine kendi alanlarında önemli ve başarılı çalışmalara imza atan Türk ve Amerikalı akademisyenler katıldı. Enver Yücel, kendisine takdim edilen Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü’nü Bahçeşehir Eğitim Kurumları adına aldığını söyleyerek ödülü, daha önceden 20 Bahçeşehir Koleji’nin Genel Müdürlüğünü yapmış olan Bahçeşehir Kolejleri İcra Kurulu Üyesi Ferhan Öz’e verdi.
Enver Yücel, ödül töreninde yaptığı konuşmasında Kişiye Özgü Öğretim Modelini oluştururken bu sistemin kuramcısı Howard Gardner’ın çoklu zeka yönteminden etkilendiklerini ve “insanlarda farklı zeka türleri varsa, neden insanlar aynı  metotla  öğrensinler” düşüncesiyle Bahçeşehir Kolejleri’nde bu uygulamaya geçilmesine karar verdiklerini söyledi. Beş yıldır bu metodun Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulandığını, başarıların çok arttığını ve öğrencilerin daha mutlu olduklarını  gözlemlediklerini  ifade eden Yücel, Kişiye Özgü Öğretim Modelinin tüm dünyaya yayılmasını arzuladığını belirtti.
Ok, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Büyük Bir Ailedir

Enver Yücel’in almış olduğu ödülle ilgili düşüncelerini ifade eden Konya Bahçeşehir Koleji Kurucusu Nurettin Ok, bahçeşehir eğitim kurumlarının büyük bir aile olduğunu belirterek,  “Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları çok büyük bir aile. Ülkemizin her yanına, nitelikli eğitim anlayışını ulaştırabilmek için olağanüstü bir çabayla hizmet veren bu ailenin, hedeflerine ulaştığını hatta aştığını görmek bizleri gururlandırıyor. Dünyanın bir diğer ucundan  Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen bu ödül, bu anlamda çok önemli. Dünya standartlarını yakalayabilen, bu standartlara yön verebilen, çağın gerektirdiği donanıma sahip bir nesil yetiştiriyor olmamızın böylesi önemli bir kurum tarafından tescillenmesi hepimizi çok mutlu etti. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Enver Yücel olmak üzere, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın bu başarıyı yakalamasında emeği olan tüm aile üyelerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA