• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeliye Türkeş sürprizi
22 Nisan 2010 Perşembe 10:41

Bahçeli'ye Türkeş sürprizi

Pakete destek çıkan ülkücülere Bahçeli tepki gösterdi. Arşivler karıştırılınca ortaya ilginç bilgiler çıktı.
Anayasa değişikliği paketine şiddetle karşı çıkan MHP'ye Alparslan Türkeş darbesi.. Emekli Yarbay Şenol Özbek, Türkeş'in 1978 yılında '9 Işık'ta Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısının değişmesini istediğini gündeme getirdi..

Zaman gazetesinde Selçuk Kapuci imzalı haber ülkücüler arasındaki tartışmayı daha da alevlendirecek gibi. 12 Eylül mağduru ülkücülerin pakete destek çıkmasını Bahçeli sert bir dille eleştirmişti..

BAŞKANLIK SİSTEMİ GELECEK VE HSYK DEĞİŞECEK

MHP'nin kurşu durduğu paketteki birçok husus, merhum Alparslan Türkeş'in kaleme aldığı '9 Işık' isimli kitapta da yer aldığı ifade edildi..

Alpaslan Türkeş'in 1978 yılında Dizgi Baskı'dan yayınlanan genişletilmiş birinci baskı "9 Işık" isimli kitabının 260'ıncı sayfasında şöyle deniliyor: (...) Bu cümleden olmak üzere, parlamenter hükümet sistemi yerine Başkanlık Sistemi'ni getireceğiz. (...) Milli Demokrasinin diğer müesseselerini, bilhassa TRT'yi, Anayasa Mahkemesi'ni, Danıştay'ı, Yargıtay'ı, üniversiteyi, Yüksek Hâkimler Kurulu'nu, milli menfaat ve güveliğimize uygun olarak değiştirip yeniden kuracağız."

ANAYASA REFERANDUMA SUNULACAK

Bu arada emekli Yarbay, Türkeş'in vefatından önceki 24 Aralık 1995 tarihli MHP Seçim Beyannamesi'ne de atıf yapıyor. Beyannamede şu ifadeler dikkat çekiyor: "Anayasa değiştirilecektir. Mevcut Anayasa'dan daha sade ve temel konuları içeren yeni bir anayasa hazırlayacağız. Anayasa'yı referandum ile halka sunacağız. Hiçbir makama sınırsız, denetimsiz yetki tanınmayacaktır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA