• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeliden Kılıçdaroğluna Başbakan yanıtı
20 Haziran 2015 Cumartesi 10:39

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Başbakan' yanıtı

Kılıçdaroğlu'nun 'Gel hükümeti kuralım Başbakan sen ol' teklifine Bahçeli'den yanıt geldi.

Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun koalisyonteklifini, "Bu Çin'den gelen yeni oyuncak türü mü? Küçük hevesler peşinde koşmuyoruz" diyerek reddetti.

Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ilettiği "MHP ile koalisyon yapalım. Başbakan Bahçeli olsun" teklifine, "Bu Çin'den gelen yeni oyuncak türü mü" karşılığını verdi.

"ÇİN'DEN GELEN YENİ BİR OYUNCAK TÜRÜ MÜ?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Başbakanlık koltuğunu Bahçeli'ye vermeye hazırım" önerisini, "Bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor" diyerek reddetti. Bahçeli bu öneri için "Çin'den gelen yeni bir oyuncak türü mü?" benzetmesi yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli şu mesajları verdi:

BAŞBAKANLIK ÖNERİSİ

"Kemal Kılıçdaroğlu Bey seçim sonuçlarına göre CHP'nin mutlaka bir hükümet olma ihtiyacı içerisinde olduğunu esas alarak koalisyon modelleri üzerinde dururken, 'Nasıl bir koalisyon oluşabilir' konusunda, dikkatli davranmak kaydıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Bu öneriyi saygı ile karşılıyoruz, bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor. Yani olmaz, zannetmiyorum.

"BİZİ ANLAYIN, KÜÇÜK HEVESLER PEŞİNDE DEĞİLİZ"

MHP olarak bizi çok iyi anlamanızı istiyoruz, küçük hevesler peşinde koşan bir parti değiliz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözü talihsiz. Çin'den gelen yeni bir oyuncak türümüdür bu? MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?

"ANA MUHALEFET İSTİYORUZ"

Birinci koalisyon modeli, AKP-HDP'dir. Ben bu hükümete güven oyu vermem ama millet iradesinin getirmiş olduğu tablodan bir koalisyon çıkarmak istiyorsanız, koalisyonların uyumlu olması lazım. Ortak hedefler noktasında buluşabilecekleri bir görüş çoğunluğu olması lazım. Bu oyunu AKP ile HDP oynuyor. Biz MHP olarak iktidarda değil ana muhalefette olmak istiyoruz, bu süreçte bu şartlar altında rol kapmayız."

"CHP'Yİ KİM YÖNETİYOR?"

MHP ana muhalefet partisi olacaktır. HDP dışında, CHP ile konuştuğumuzda aynı şartlarımızı söyleriz. "Partiyi ulusalcı kanat mı, Mustafa Kemalciler mi?" yönetiyor. Seçim beyannameniz ortada… "İleri demokrasi, özgürlüklerin genişlemesi, açılım" diye bir sürü şeyler yazmış. CHP bunları yazınca, AKP utanmış. Seçim beyannamesinde bunları saklarken diyor ki "Yolda düşürdük." Türkiye bir yıkıma gidiyor. Bunu görmemek mümkün mü?

HDP PARALELİ DÜŞÜNEN CHP'LİLER

CHP'nin içerisinde 3'te 1 oranında HDP paraleli düşünen bir milletvekili grubu var. "O grupla HDP'yi ve CHP'yi birleştirip, koalisyona MHP de destek versin" diye tekliflere karşı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunlar kim? CHP'nin köklü tarihini ateşe atan kimdir?" sorusunu sorması lazım. Bunu sorduğu zaman CHP birçok şeyi ve kendisini de kurtarmış olur.

KILIÇDAROĞLU'NA TUZAK

Kemal Kılıçdaroğlu Bey'le, "Sonuçta bak görüyorsunuz, ana muhalefet partisi dediniz, cumhuriyetin temel kuruluşu olan parti dediniz, hükümeti kurmasını arzuladınız. Hiçbir şey yapılmadı. Demek ki, Türk siyasi hayatında AKP ve Erdoğan'dan başkası yoktur" demenin tezgahıdır bu. Böyle bir tuzağın içerisine Kılıçdaroğlu nasıl düşüyor? Bizi nasıl böyle bir olayın içine sürükleyebilir. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün müdür?

HDP VE PKK

Bunlar PKK'nın siyasal uzantısıdır, bunları yok sayıyoruz, bunları muhatap almak istemiyoruz. Etnik temelli ayrışmanın, mezhep temelli bölünmenin, birçok olayın getirmiş olduğu son durum, toplumsal yarılmadır. Bu yarılma devam ettiği ya da körüklendiği takdirde veya millet iradesi ile bu çözüme kavuşturulamadığı takdirde Türkiye daha büyük sıkıntılar içine girebilir.

ÜÇ MODEL

AKP+HDP, ikincisi AKP+HDP+CHP 470 vekil…Böyle bir hükümetin çözemeyeceği bir durum olur mu? Biz de dahil olursak Doğu Perinçek'in dediği formül olur.

MHP MUHALEFETTE Mİ KALMAK İSTİYOR?

Onu söylüyorlar… Kalkıp da bazı rakamlar üzerinden yorumlar getirerek, başkasını iktidara taşımanın hamallığını bize yaptıracaklarsa, o görüşe sahip olanlar bir seçimde de 'MHP desinler' ne var bunda ya. O zaman bak göreceksiniz neler oluyor.

Kaynak : Sözcü
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA