• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeliden Gülene gönderme
17 Şubat 2009 Salı 13:25

Bahçeli'den Gülen'e gönderme

Partisi'nin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Abant Platformu'nu eleştirdi. Toplantıya katılanları 'sözde aydın' olarak niteleyen Bahçeli, Gülen'e göndermede bulundu.
Partisi'nin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasına geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Azeri Şair Bahtiyar Vahapzade'ye Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Bahçeli konuşmasında Erbil'de yapılan Abant Platformu'nu ağır bir şekilde eleştirdi. Toplantı için "Okyanus ötesinden güdümlü" nitelemesinde bulunan Bahçeli, yapılan toplantıyı AK Parti'nin Barzani ile kucaklaşmasına bir destek olarak gördüğünü söyledi. Bir ay sonra da "Kürt Konferansı" adıyla Türkiye'de benzeri bir toplantının yapılacağını hatırlatan MHP Lideri, bunun kaygı verici olduğunu öne sürdü.
 
SÖZDE AYDIN BAŞIBOZUKLUĞU
 
"Küresel bir projenin sivil toplum acentesi gibi faaliyet gösterenlerin çıktıkları bu yolda, kendi ifadeleri ile 'Kürt siyasi grupları' olarak tanımladıkları tarafların Erbil'de düzenleyecekleri konferansı alkışlamaları önümüzde yeni bir sürecin açıldığını göstermektedir" ifadelerinde bulunan Bahçeli, "Bir gün bile kendisi olamayanların ve ne olduklarını bir türlü ilan edemeyenlerin; her bir araya geldiklerinde 'hepimiz' diye başlayarak toptancı bir anlayışla sürekli başkaları olduklarını ilan etmeleri tam bir sözde aydın başıbozukluğu ve kokuşması olarak tarihe geçecektir." dedi.
 
İktidara bölücübaşı tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin, bölücübaşı Öcalan'ın yakalanışının yıldönümde çıkan olaylara, yaklaşan seçimlerin getirdiği oy kaygısı nedeniyle müdahale etmediğini öne sürdü.

Partisinin Meclis Grubu'na hitap eden Bahçeli, yıldönümünü bahane eden bazı mihrakların yine sahneye çıktığını, çeşitli kentlerde düzenlenen gösterilerde güvenlik güçleri ile çatıştıklarını dile getirdi.

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
"Özellikle son zamanlarda artan ve sokaklara taşan bölücü tahrikler, hükümet tarafından sessizce seyredilmektedir. Konuya başından beri duyarsız olan AKP zihniyeti, seçimin getirdiği oy kaygısı ile daha da silikleşmiş ve Türkiye'nin bazı yörelerinde, alanı bölücülere terk etmiştir."

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA