• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeli: Sıkıysa IŞİDin karşısına çıkın
14 Ekim 2014 Salı 11:52

Bahçeli: Sıkıysa IŞİD'in karşısına çıkın

Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kobani'yi bahane ederek olay çıkaran provokatörler hakkında "Sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları: Bugünkü konuşmamda yer vermeyi düşündüğüm ana gündem konularına geçmeden evvel, arka arkaya yüreğimize ateş düşüren şehadetlere değinmek istiyorum. Önceki gün bir bir helikopter dört kişilik mürettebatıyla havalandıktan sonra kaza kırıma uğramıştır. Ciğerlerimizi dağlayan bir diğer acı haberde Sivas'tan gelmiştir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane programında görev yapan polislerimizi Malatya'ya götüren üç otobüsten biri devrilmiştir. Bu kahredici kazada polis mensupları şehit olmuş, 35 polisimiz de yaralanmıştır.

"ALÇAKÇA PROVOKASYON YAPTILAR"

Türkiye'nin iç huzurunu çekemeyen, iç barış ortamını hazmedemeyen odaklar Kobani bahanesiyle sokaklara dökülmüştür. 6 Ekim'den 11 Ekim'e kadar süren şiddet yağma vakaları milletimizi endişeye sevk etmiştir. Kontrollü ve planlı sokak eylemleri vatanımızın tertemiz havasını kirletmiştir. Mübarek kurban bayramını idrak ettiğimiz 6 ekim akşamı PKK şubesi HDP yandaşlarını sokağa alan tutmaya harekete geçmeye çağırarak olayların fitilini ateşlemiştir. Terörizmin siyasetteki piyonları her yer Kobani açıklamalarıyla Türkiye'yi karıştırmak için alçakça provokasyon yapmışlardır. HDP anayasa ve yasalara alanen karşı gelmiş şiddet ve vahşete çok net bulaşmıştır.

Bir siyasi partinin anayasa ve yasaları kasten çiğnemesinin hukuk devletinde bir karşılığı demokrasi nezdinde bir diyeti vardır ve bellidir. Dört günlük karanlığa sürüklenmesinde mazbatalı bölücülere başta gazi meclis ardından adalet ve yargı camiası inanıyorum ki suskun kalmayacaktır. PKK ile arasına mesafe koymayan milli ve üniter devletimizi yıkmaz, vatanımızda kaos çıkarmak için fitne yayanlara hukuku öğretmek kaçınılmazdır.

Kobani düşerse Ankara düşer diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Bu memleketin suyunu içen ekmeğini yiyen güruhun kan dökmesinin özgürlükle insan haklarıyla nasıl bir bağı olacaktır? Askeri taşlayan polise tokat atan omurgasızların, gazi Meclis'te bulunmaları demokrasiye ihanettir. Kandil'deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak bizim için başı başına züldür.

"HIRSIZ VE HAİNLER..."

Her şey berraktır kıvırmaya çarpıtmaya kimse karıştırmamalıdır. Ülke içinde yuvalanmış kapalı devre çalışan örgüt ve güçler AKP'nin yolundan giderek şehirlerimizi ateşe vermişlerdir. Bu süreçte ne dediği ne söylediği nereye gizlendiği belli olmayan başarısız ve yetersiz İçişleri Bakanı vahim bilançoyu açıklamıştır. Misliyle cevap vermekten bahseden bu bakan geri plana çekilmiştir. PKK'lılar Kobani bahanesiyle 37 ilimizde 1419 olay çıkarmıştır. 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası kundaklanmıştır. Şu caniliğe barbarlığa bakın ki çocuk yuvaları bile saldırıya uğramıştır. Hırsız ve hainler haramla kursaklarını doldurmuştur.

Türkiye silahlanan hainlerin nefretiyle sarsılmıştır. Bitiyor denen terör şehirlere üşüşmüş, övülen sözde çözüm süreci haydutları yüreklendirmiştir. Her şey bunlarla sınırlı kalmamıştır. Türk bayrağı Atatürk büst ve heykelleri peş peşe ateşe verilmiştir. MHP olarak milletin kutsal miras ve kazanımlarına saldıranlara şiddetle kınıyor lanetliyoruz. HDP başkanının batıdan doğuya destek gelmesin diye söylediklerini bir bölücünün kurnazca dile getirdiği sızlanma olarak görüyorum.

Türkiye'nin sahipsiz olduğunu düşünmesin. Aziz milletimizin korktuğunu sananlara tavsiyem geçmişimizdeki en karanlık dönemlerde milli ruhun nasıl ayağa kalktığına bakmalarıdır. AKP'nin çözüm ortakları, çözüm kadrosu, Kobani aşısıyla çılgına düşünmüştür. Kobani için timsah gözyaşı dökenler milli servete ihanet etmiştir. 63 sözde akilden tek bir ses işitilmemiştir. IŞİD Kobani'yi vurduğu zaman etek giyen maske takan taşı sopalı molotoflu militanlar kanlı ellerini Türk bayrağına uzatmışlardır.

"BAYRAK NAMUSTUR"

Bayrak yakılıyorsa sağ duyulu kardeşlerim ellerini vicdanlarına koyup düşünme zamanı gelmiş demektir. Cumhuriyet tarihimizin hiçbir döneminde al bayrağımız bu kadar düşmanlık görmemiştir. Türk milleti bunu hak etmemektedir. Bayrak namustur bayrak şereftir. Namustan şereften onurdan haberi olmayanların bayrağı sevmesi savunması akla ziyandır.

PKK ile yürütülen pazarlıklarda ipliği pazara çıkanların, 17-25 aralık'ta kirli çamaşırları villalardan taşanların türk milletinin yanında durması hayal mahsulü bir beklentidir. Bugüne kadar millet vatan ve bayrak kaybetmiş hain niyetler kazançlı çıkmıştır. AKP, CHP, PK,K PYD ve küresel örgütler halka halka dizilip birbirini doyururken yalnızca MHP hakkın adaletin milli olmanın ve dün başkent oluşunun yıl dönümünü kutladığımız ankara'nın hizasında durmuştur.

"BU AHLAKSIZLIKLARIN MAKSADI..."

Artık Türkiye kazanmalıdır. Türk bayrağı inmeyecek şekilde dalgalanmalıdır. Türk milleti hak ettiği medeniyet seviyelerine çıkmalarıdır. Tek çare MHP'dir. Yegane umut ışığı üç hilalin bağrından yayılarak milliyetçi demokratik ve kardeşlik vizyonudur. Kalplerinde insan sevgisi olmayan barbarlar Kobani'deki IŞİD zulmüne sözüm ona tepki olarak sokaklara yığılmıştır. Lafın gelişi IŞİD terörü reddedilirken aynı terör yöntemi vatanımızda kullanılmıştır. Şiddetten yakınanlar şiddette sınır tanımamıştır. Kobani için ağlayanlar Türkiye'ye ölüm saçmıştır. Bunların asıl meseleleri Kobani değildir. Bu ahlaksızların maksadı Türkiye'nin düşürülmesi bölünmeye Kürdistan'a razı edilmesidir. Bunun içinde silahlı militanlar devreye girmiştir. Bingöl Emniyet Müdürü'ne, yardımcısına, koruma görevlisi komisere suikast düzenleyen katillerin ne insanlıkla ne de Kobani ile ilgileri vardır. Bingöl Emniyet Müdürümüz ağır yaralanırken, yardımcısı ve komiser şehit olmuşlardır. Şehitlerimiz toprağa verilmiştir.

"ŞAHİN'İN ŞEHİT OLMASI KOBANİ'Yİ KURTARDI MI"

PKK'lı teröristler bu insanlık dışı eylemi namertçe gerçekleştirmişlerdir. Soruyorum Akif Şahin'in şehit olması Kobani'yi kurtarmış mıdır? IŞİD terörünü durdurmuş mudur? Gaziantep'te evinde yemek yerken bedenine kurşun isabet eden Sevgi Alıcı'nın vefatı kansızları haysiyetsizleri mutlu etmiş midir? Kobani'deki karanlığı bitirmiş midir? Türkiye'nin yakılması Kobani'ye fayda sağlamış mıdır? Neymiş Mehmetçik PKK PYD hesabına Kobani'ye girmeli IŞİD terörüyle mücadele etmeliymiş. CHP birden bire Kobani için yeni bir tezkereden bahsetmeye başlamıştır.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı PKK hesabına savaşmasını isteyenlerin ya zihinleri bulanık yada milli hafızaları siliktir. Kan sadece Kobani'de akmadı. Ölümler sadece Kobani'de yaşanmadı. Kerkük'te Musul'da Telafer'de Suriye'nin muhetlif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin sırf Kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir.

"YÜREĞİNİZ YETİYORSA IŞİD'İN KARŞISINA ÇIKIN"

Kendinize güveniyorsanız; sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak, her yer Kobani her yer direniş demek basittir, Bingöl'de polise pusu kurduran emzikli bebekleri kurşuna dizen dağlarda fitne kazanı kaynatan hainler insanlık düşmanları size söylüyorum. Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz? IŞİD Kobani'de duruyor, siz Türkiye'den selamlıyorsunuz. IŞİD biçiyor doğruyor, siz Türkiye'den ortak oluyorsunuz. Kobani için koridor açılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır. Bazı medya organlarında peşmerge yönetiminin Kobani'deki militanlara silah yardımı yaptığı belirtilmiştir. Bu silah ve mühimmat nasıl ulaştırılmıştır? Barzani yönetimi silahları nereden temin etmiştir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA