• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeli Nihayet Konuştu!
31 Ocak 2009 Cumartesi 15:20

Bahçeli Nihayet Konuştu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a dolaylı destek verdi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a dolaylı destek verdi..

Erdoğan'ın hareketini doğru bulan Bahçeli daha sonra yapılan açıklamalarda kafaların karıştığını ifade etti ve Erdoğan'dan bu dik duruşunu milli meselelerde göstermesini de istedi. Bahçeli MHP olarak mill menfaatlerde atılacak adımların destkleyicisi olacaklarının altını çizdi..

KÜSTAHLIĞA KARŞI, HAKLI MEŞRU VE YERİNDE

Erdoğan'ın Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve oturumu yöneten moderatör'e tepki göstererek salonu terk etmesini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Bahçeli, Peres ve moderatörün Erdğan'a karşı sergilediği tutumun Türk milletine yapılmış bir küstahlık olduğunu belirtti,  Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisinin "haklı, meşru ve yerinde " olduğunu açıkladı.

"Başbakan Erdoğan'a hitaben İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve oturum yöneticisinin üslup ve yaklaşımının aziz milletimizin asla kabul etmeyeceği bir küstahlık örneği olmuştur. Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan’ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir." şeklindeki sözleri ile
restinde dolayı Erdoğan'a destek veren Bahçeli, daha sonra yapılan açıklamalarda kafaların karıştığını söyledi.
Bahçeli,"Uluslararası ilişkilerde özenle seçilerek sarf edilmesi gereken sözlerin bağlayıcılığı yalnızca özürle geçiştirilemeyeceğine göre; Sayın Başbakan’ın özellikle İsrail politikalarına ve İsrail Cumhurbaşkanı’na yönelik doğrudan itham ve eleştirileri, bundan sonra Türkiye-İsrail arasında yeni bir ilişkiler sürecinin başlatılmasını gerektirecek kadar önemli ve ciddi sonuçlar doğuracaktır." dedi.

ANLIK TEPKİ İLE SINIRLI KALMASIN

Erdoğan'ın tepkisinin bir anlık tepki ile sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, "Ben kabile reisi değilim. T.C. Başbakanıyım. Ülkemin saygınlığını ve onurunu korumam için ne gerektiyse onu yaptım” diyen Başbakan Erdoğan’dan Davos’taki duruşunu milli meselelerde de sergilemesinin beklendiğini ifade etti.

Milli bir duruş göstermek için, "Terörle mücadele ve Türkmenlere sahip çıkılması konusunda Barzani, sözde soykırım iddialarına karşı Ermenistan, Kıbrıs Türklüğünün mücadelesinde Rum Yönetimi ve Yunanistan, taviz ve dayatma listelerine karşı Avrupa Birliği, bölgesel tehdit ve zorlamalar için ise ABD ile olan ilişkilere gelmiştir." diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: Türk milletinin, İsrail’e bu sözleri söylemiş bir Başbakan’dan, bundan sonra sürdüreceği uluslararası ilişkiler için Davos’ta söyledikleri ile tutarlı, yaptıkları ile uyumlu bir politika, açık ve somut bir tavır gösterilmesini artık beklemek hakkıdır.

Bahçeli sözlerini "Milliyetçi Hareket Partisi milli meselelerde gösterilecek onurlu duruşu ve milli menfaatlerdeki atılacak dengeli adımları uygun üslup ve adap içinde olmak koşuluyla bundan sonra da tam olarak destekleyecektir." şeklinde sonlandırdı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA