• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baharda kıyafetlere dikkat!
17 Nisan 2009 Cuma 13:34

Baharda kıyafetlere dikkat!

Uzmanlar vatandaşları hastalıklara karşı uyardı.
İlkbahar mevsiminde gün içinde hava durumunun sık sık değişebildiğini ifade eden uzmanlar, bu aylarda ince giysilerle dışarı çıkmanın hastalıklara neden olduğu uyarısında bulundu.

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, daha çok kış döneminde görülen grip ve nezlenin hava değişimlerine bağlı olarak bahar dönemlerinde de ortaya çıkabildiğini ifade etti. Grip ve nezlenin alerjik reaksiyonlarla birleşince kulak, burun, boğaz hastalıklarının ortaya çıkabileceğini dile getiren Dr. Sait Önal, "Kişilerin bu dönemde kıyafet seçimine özen göstermesi gerekir. Sabah güzel görünen hava öğleden sonra soğuyabilir. Tam tersi bir durumla da karşılaşılabilir. Dolayısı ile bahar ve yaz heyecanı ile ince giysilere geçiş yapmak ve hazırlıklı olmamak gibi nedenler soğuk algınlığı, nezle gibi durumlara davetiye çıkarabilir." dedi.

Hastalığın boğazda yanma, boğaz ve kulakta kaşıntı, halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, bulantı, titreme, öksürük, kas ağrıları gibi belirtilerle kendini gösterebildiğini dile getiren Önal şu tavsiyelerde bulundu: "Gerekli önlemler alınmadığı takdirde komplikasyonlar oluşabilir. Bu dönemde üşümeyi ve terlemeyi engelleyecek kıyafetler seçilmeli. Beslenmeye özen gösterilmeli, öğünler atlanmamalı, C vitamini tüketimi ihmal edilmemeli. Sebze çeşitliliğinin arttığı bu günlerde yeşil yapraklı sebzeler öğünlere eklenmeli"

Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, bahar aylarında kendini bitkinlik, güçsüzlük ve enerji noksanlığı, isteksizlik, uykusuzluk gibi belirtilerle gösteren bahar yorgunluğunun ise insanların özel ve iş hayatlarını da etkileyebildiğini belirtti. Dr. Sait Önal, bu durumun özellikle çalışan insanların konsantrasyon sağlama konusunda sıkıntı yaşamalarına sebep olabileceğini ifade etti. Bu psikolojiye bağlı olarak eklem ağrıları, baş ağrıları, algı problemleri gibi durumların da ortaya çıkacağına dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Önal, bahar yorgunluğunun yeme sorunları, tembel bir yaşam biçimi, troid bezi düzensizlikleri gibi rahatsızlıkları tetiklediğini söyledi.

Bu durumun bir uzman yardımıyla atlatılabileceğini vurgulayan Önal, hastanın bireysel çabasının da son derece önemli olacağının altını çizdi.
 
(CİHAN) 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA