• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahar sadece Kürtler için gelmiyor
20 Mart 2012 Salı 00:58

Bahar sadece Kürtler için gelmiyor

Çelik, ''Nevruz Bayramı Abdullah Öcalan için icat edilmiş değil. Bahar sadece Kürtler için gelmiyor" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ''Nevruz Bayramı Abdullah Öcalan için icat edilmiş değil. Bahar sadece Kürtler için gelmiyor. Herkes için bahar geliyor. Nevruzun mahiyetini değitiriyorsunuz...'' diye konuştu.

BAHAR SADECE KÜRTLER İÇİN GELMİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, Nevruza ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu: "Kurban Bayramını, Kurban Bayramı gibi Ramazan Bayramını, Ramazan Bayramı gibi kutlayalım. Milli bayramları, milli bayram gibi kutlayalım. Bahar bayramında, baharın gelişine sevinelim ve ruhuna uygun bu bayramları idrak edelim.

Türkiye'de Kürt meselesini veya gündemde olan meseleyi halletmek için bizim formulümüz şudur; bu meselenin çözülmesi için Türklerin ikna edilmesi ve Kürtlerin tatmin edilmesi gerekiyor. Başından beri bunu söylüyoruz. Demokratik açılım kitabımızda bunu ifade ettik. Kamuoyu algısını iyi yönetmeden, reform yapamazsınız, ama birilerinin ideolojik emellerini gerçekleştirmek için reform yapmayız. BDP istedi diye, PKK istedi diye, birisi kan döktü diye reform yapılmaz, yapılmadı, yapılmaz. Ne zaman, bir reform yapsak, Kürt meselesiyle ilgili ileri bir adım atsak, PKK ve BDP çevreleri "Efendim bu kendiliğinden mi oluyor, biz kan döküyoruz, canımızı veriyoruz can alıyoruz. Bunun karşılığında taviz koparıyoruz' şeklinde bir propaganda yapıyorlar."

'DEMOKRATİKLEŞME SONUNA KADAR DEVAM EDECEK'

1990'lı yıllarda, yılda yaklaşık bin güvenlik görevlisinin şehit olduğunu hatırlatan Çelik, 4-5 bin bölücü örgüt mensubunun da aynı dönemde ölü olarak ele geçirildiğini ifade etti.

O günkü siyasi iradenin, devlet aklının, meseleyi polisiye ve askeri tarafıyla gördüğünü kaydeden Çelik, AK Parti hükümetinin bir taraftan, bu işi polisiye, askeri tarafını elbette ihmal etmediğini, yapılması gerekeni yaparak terörle mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Hüseyin Çelik, şunları kaydetti: "Ama bir taraftan da biz Kürt vatandaşlarımızın bu memlekette gayrimemnun vatandaşlar olmasını asla istemiyoruz, memnun vatandaşlar olmalarını istiyoruz. Bu ülkenin birinci sınıf, bu ülkenin tadını çıkaran vatandaşları olmasını istiyoruz.

Biz gayrimüslimlerle ilgili açılımlar yapıyoruz. Gayrimüslimler adına eline silah alıp dağa çıkan mı var? Terör yapan mı var? Alevi vatandaşlarımızla ilgili açılımlar yapıyoruz. Alevi vatandaşlarımız adına eline silah alıp dağa çıkan, terör yapan birileri mi var? Yok. Mütedeyyin vatandaşlarla ilgili birçok açılım yaptık. Peki mütedeyyin vatandaşlarımız adına terör örgütü kurup insanları katleden birileri mi var? Hayır, bunlar olması gerektiği için yapılıyor, insani olan bu olduğu için yapılıyor. AK Parti'nin meseleye bakışı budur.

Demokratikleşme sonuna kadar devam edecek. Nereye kadar gidecek diye sorarsanız? Medeni, kalkınmış ileri demokratik ülkelerde nereye kadar gidildiyse biz de oraya kadar gideriz. Tekerleği yeniden icat etmeyeceğiz. Avrupa Birliği standartları nereye kadar istiyorsa oraya kadar gideriz. Demokratikleşme, İnsan hakları gereken neyse yapılıyor. İnsan hakları ile igili kanun TBMM'ye sunuldu. Kolluk gözetim mekanizması kanunu TBMM'ye geliyor. Bunların hepsi demokratikleşme adımlarıdır. Bütün bunları yapan kim? AK Parti hükümeti. Bir yandan yargıda demokratikleşme...

Her kesim insanın kendisini bu ülkenin bir parçası ve saygın bir bireyi olarak hissetmesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Kendini şu veya bu şekilde öteki hissetmiş ve öteki olarak muamele görmüş bütün insanlar için bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Biz de herkese şu çağrıyı yapıyoruz; bu memleket hepimize aittir, hepimiz bir geminin içindeyiz. Geminin dibi delinirse hepimiz birlikte boğuluruz. Kimse bu geminin dibini delme teşebüsünde bulunmasın, bu geminin içerisinde kendisinin de olduğunun farkında olursa bu sorumlulukla herkes hareket ederse zaten problem kalmaz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA