• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağdat ABD füzelerini PKKya verdi
30 Ağustos 2012 Perşembe 15:36

'Bağdat ABD füzelerini PKK'ya verdi'

Irak'tan çekilen ABD'nin geride bıraktığı füzelerin, Bağdat hükümeti tarafından PKK'ya verildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

PKK'nın elinde ABD füzeleri olduğu iddiası geldi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısında inanılmaz bir iddia ortaya attı. Selvi, ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Irak’ta kalan füzelerin, Bağdat hükümeti tarafından PKK’ya verildiğini iddia etti.

Selvi, “İstihbarat var, operasyon yok” başlıklı yazısında, Türkiye’nin “PKK ile 30 yıllık mücadele tarihinde kritik bir süreçten geçtiğini” belirterek son dönemde yaşanan gelişmelerle 1990’lı yılları karşılaştırdı.

Yeni konjonktür nedeniyle Suriye’nin PKK ile ilişkilerinde bir “nikah tazeleme”ye gittiğini, İran’ın ise bir süredir kapalı tuttuğu Şehidan kampını yeniden PKK’nın kullanımına açtığını belirten Selvi, bölgedeki üçgenin son ve en önemli köşesinin de Irak olduğunu ifade etti.

Selvi bu noktada bir de önemli iddia ortaya atarak, Maliki hükümetinin PKK’ya silah verdiğini söyledi.

Selvi şöyle devam etti: “Türkiye düşmanlığının gözünü bürüdüğü ve İran'ın ikinci kolu gibi hareket eden Maliki yönetimi, PKK'ya helikopterlere ve insansız hava araçlarına karşı etkili olan güdümlü füzeler verdi. Örgütün bu füzeleri Şemdinli ve Çukurca bölgesine yerleştirdiği tahmin ediliyor.

“Bu füzeler kimin? Dostumuz, müttefikimiz, PKK'ya karşı üçlü mekanizma içinde yer aldığımız ABD tarafından, Irak ordusuna devredilen hava savunma sistemi ve füze bataryaları. Türkiye eski Türkiye değil ama Ortadoğu'nun tarihinin yeniden yazıldığı bir süreçte konjonktür tehlikeli.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA