• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Babacandan Püskevit esprisi
14 Mayıs 2011 Cumartesi 17:26

Babacan'dan 'Püskevit' esprisi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın halk pazarı ziyaretinde ilginç diyaloglar yaşandı.

Babacan bisküvi satan esnafa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'püskevit' sözleriyle ilgili espri yaptı. Yaşlı bir pazarcının Babacan ile sohbeti de renkli anlara sahne oldu. Yaşlı pazarcı konuşurken sürekli Babacan'ın göğsüne vurdu.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Ankara'nın Balgat semtinde seçim çadırı açtı. Burada bir konuşma yapan Babacan, CHP ve MHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi. Babacan, "Milletimiz ben 5 fazlasını veririm diyeni çok gördü. Onların hesabını da dürdü. " dedi. Ardından Balgat Halk Pazarı'nı gezen Başbakan Yardımcısı, esnaftan fiyatlar hakkında bilgi aldı.

Bisküvi satan esnafla sohbeti esnasında MHP Lideri Bahçeli'ye atıfta bulunarak, "Satışlar nasıl? Son dönemde baya reklamı yapıldı. " deyince esnaf da gülerek, "Satışlar gayet iyi. " cevabını verdi. Bir gazetecinin Bahçeli'nin 'püskevit' sözünü kullanarak, "Çocukluğumuzun ifadesi" demesi üzerine Babacan, "O ifadeyi kullanmayalım. Bakın isterseniz paketin üzerindeki ismin yazılışına bakalım; Bisküvi. " diye konuştu.

Babacan, bir ara yaşlı bir pazarcı ile de uzun uzun sohbet etti. Eski siyasilerden bahseden yaşlı pazarcı konuşurken bir yandan da Babacan'ın göğsüne vurdu. Babacan da yaşlı amcayı incitmeden elini aşağıya indirdi.

KÜRTÇE ŞARKI İSTEĞİ
Pazar ziyareti esnasında bir vatandaş ta Babacan'dan Kürtçe seçim şarkısı istedi. Babacan'a, "Sayın Bakanım hiç Kürtçe seçim şarkısı çalmıyorsunuz. " diye takılan vatandaşa, Babacan, "Kürtçe seçim şarkıları da artık serbest. Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde çalıyor. Diyarbakır'da çalıyor. " cevabını verdi. Pazarda bir vatandaş da Babacan'a tepki gösterdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA