• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baba öldü cinayet ortaya çıktı
30 Mart 2010 Salı 12:03

Baba öldü cinayet ortaya çıktı

Konya'da 2007 yılında ortadan kaybolan anne ve kızının aile içi cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Konya'da 2007 yılında ortadan kaybolan anne ve kızının aile içi cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Olay, cinayetleri işledikten 3 ay sonra rahatsızlanıp ölen babanın cenazesine gelenlerin anne ve kızı görememeleri sonucu kayıp başvurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı.


Konya'nın merkez Meram ilçesi Camikebir Mahallesi Hilal Sokak no 15'de ikamet eden evli ve 3 çocuk babası Mustafa E. (65), geçirdiği rahatsızlık sonucu 2007 yılının Mayıs ayında hayatını kaybetti. Mahalle mezarlığında toprağa verilen Mustafa E.'nin eşi Emet (61) ile kızı Fatma E.'nin (40) cenazeye gelmemesi, yakın akrabalarının dikkatini çekti. Biraraya gelen bazı akrabalar, E. ailesinin çocuklarıyla görüşerek, anne ve ablalarını sorduklarında "Evden ayrıldılar" cevabını aldı. 2007 yılının Şubat ayında anne ile kızının evden ayrılarak gittiği, 1 yıl sonra polise bildirildi.
 
KOMŞULAR YILLARDIR GÖRMEMİŞ
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp ihbarından sonra ön araştırma yaptı. Yapılan ilk araştırmalarda, Mustafa ve Emet E. çiftinin çocuklarından Y.E. (35), annesi ile ablasının evden ayrıldığını, bir daha haber alamadıklarını söyledi. Dedektifler, yapıkları araştırmada 2007 yılından beri anne ile kızı kimsenin görmediği bilgisine ulaştı. İlk önce anne ve kızın evi terk etmiş olabileceğini düşünen dedektifler, bu süre içerisinde kocası Mustafa'nın ölmesi, buna rağmen anne Emet'in hiçbir yakınını aramaması nedeniyle şüphelenerek araştırmalarını derinleştirdi. Anne ve kızın ölmüş olabileceğinden şüphelenen polis, 2 yılı geçen araştırmasını evin oğlu Y.E. üzerinde yoğunlaştırdı. Anne ile kızın yaşadıklarına dair kanıt elde edemeyen polis, babanın da ölmesi nedeniyle tek şüpheli olan Y.E. ile görüşmeler yapmaya başladı. Görüşmeler sıklaştıkça farklı bilgiler veren, annesi ile kardeşinin evi terk ettiğini belirten Y.E., 2009 yılının Nisan ayında gözaltına alındı.

BABA ÖLDÜRMÜŞ, OĞLU CESETLERİ YAKMIŞ
Cinayet Büro Amirliği'nde gözaltında tutulan Y.E.'nin elde edilen bazı bilgiler doğrultusunda ifadesi alındı. Annesi ile ablasını kendisinin öldürmediğini belirten Y.E, "Olay 2007 yılında yaşandı. Ağabeyime babam kefil olmuştu, bu yüzden annem ile aralarında tartışma çıktı. Bundan rahatsız oldum, dışarı çıktım. Eve geldiğimde her şey bitmişti. Annem ile ablamın bıçakla öldürüldüğünü gördüm. Babam bana dönerek, 'Ben gidiyorum ne yaparsan yap' dedi. O gittikten sonra cesetleri battaniyeye sararak bahçede yaktım. Bir süre sonra babam da rahatsızlandı, öldü. Cinayeti ben işlemedim" dedi.

DELİLLERİ YOK ETMEKTEN CEZA VERİLDİ
Cinayeti işlediği öne sürülen Mustafa E.'nin ölmesi nedeniyle oğlu Y.E. cinayet ve delilleri yok etmek suçundan adliyeye sevk edildi. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Y. E. hakkında geçtiğimiz hafta karar verildi. Savcı, sanığın cinayeti işlediğine dair bir delil bulunmadığını, ancak suç delillerini yok etmesi anlatımlarından belli olduğundan TCK'nin 281/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi. Son sözünde sanık Y. E., "Cinayeti ben işlemedim, cesetleri yaktım" dedi.
 
Mahkeme heyeti, sanık hakkında suç delillerini yok etme nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Buna göre Y. E, 5 yıl içerisinde bir suç işlerse hakkında verilen ceza açıklanarak uygulanacak. Cinayeti işledikten 3 ay sonra ölen baba Mustafa E.'nin ölmesi nedeniyle cinayet davası da düştü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA