• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Azerbaycanda paravan şirket bile kurmuş
21 Eylül 2012 Cuma 11:53

Azerbaycan'da paravan şirket bile kurmuş

Terör örgütünün Bingöl'de önce 8 polisi, ardından ise 10 askeri şehit eden saldırılarının arkasında İsrail'in parmağı olduğu ortaya çıktı.

Bingöl'de önce 8 polisi, hemen ardından 10 askeri şehit eden saldırılarda teröristlerin kritik istihbaratı İsrail yapımı yüksek teknoloji ürünü 'casus cihazlar'la sağladıkları tespit edildi. Karlıova ilçesinde polisleri taşıyan minibüs ile Bingöl-Muş karayolunda silahsız askerleri taşıyan otobüslerin hareket saatlerinin teröristlerce nasıl tespit edildiğini araştıran güvenlik güçleri çarpıcı ayrıntılara ulaştı. PKK'lıların, hem telsiz hem de GSM hatlarını dinleme özelliğine sahip cihazlarla saldırı öncesi istihbarat çalışması yaptığı, polis ve askerleri taşıyan araçların hareket saatlerini bu yolla belirlediği öğrenildi. Bunun için aylar öncesinden çalışmalara başlayan örgüt, Azerbaycan'da kurduğu paravan şirket kanalıyla İsrail'in Tadiran Telekom şirketinin ürettiği cihazları satın aldı. Aviyonik sistemlerle teçhiz edilmiş casus cihazlar, Azerbaycan'dan İran'a, oradan da Kuzey Irak'taki Hınare kampına ulaştırıldı. Türkiye'ye sokulan yüksek teknoloji ürünü cihazlarla bölgede bir süre 'dinleme' faaliyetinde bulunan teröristler, polis ve askerlerin sevk saatlerini belirleyerek saldırıyı gerçekleştirdi.

ALIMLAR PARAVAN ŞİRKETTEN

İsrail'de bulunan Tadiran Telekom şirketinin AR-GE merkezinde üretilen telsiz sistemlerinin, teröristlere paravan şirket üzerinden ulaştırıldığı belirlendi. Avrupa Birliği ülkelerinde kültürel faaliyetler dışında hareket alanları sınırlanan terör örgütü, yeni nesil iletişim araçlarını Türkiye'deki PKK'lılara ulaştırmak için ilginç bir yola başvurdu. Cihazların alımı için önce Azerbaycan'da paravan bir şirket kuruldu. Geçtiğimiz şubat ayında İsrailli firmayla anlaşan örgüt, toplamda 95 adet casus cihazın alımı için sipariş verdi. Aynı ay başlatılan teslimat haziran ayına kadar devam etti. Azerbaycan'dan, önce İran'a gönderilen aygıtlar, buradan da Kuzey Irak'ta teröristlerin eğitildiği Hınare kampına ulaştırıldı. Cihazların üretimini ise İsrail tarafından Hindistan'da kurulan paravan bir şirket gerçekleştirdi.

95 CASUS CİHAZ GETİRMİŞLER

 Teröristlerin İsrail'den aldıkları yeni nesil telsizlerle güvenlik güçlerinin frekanslarına girip konvoyların güzergahını an be an takip ediyordu
Şubat ile haziran ayları arasındaki 5 aylık sürede PKK, İsrail'den 41 adet Aviyonik sırt tipi, 19 adet hava katmanlarından yansımalı ve örgüt içinde 'Point-Point' diye adlandırılan sistem ile 35 adet de VHF/UHF role telsiz sistemini satın aldı. Teröristler omuzda taşınabilen bu casus cihazlarla bölgede güvenlik güçlerinin frekanslarına girip dinlemeler yaptı. PKK'lıların kullandığı İsrail üretimi cihazların GSM hatlarını dahi dinleyebilme özelliğine sahip olduğu öğrenildi. Örgütün Güneydoğu'ya kalabalık gruplar halinde saldırı planını da içeren yeni terör stratejisi gereği, yüksek teknoloji içeren ürünlerin acil olarak tedarik edilip, 5 ay içinde teslimatının tamamlandığı kaydedildi. Askerlerin geçiş güzergahlarıyla saatlerini, güvenlik güçlerinin telsiz ve telefonlarına yaptığı casus dinlemelerle öğrenen teröristler, ardı ardına saldırılar yaparak önce 8 polisi, ardından ise 10 askeri şehit etti.

Telsiz ve telefonları teröristler dinlemiş

Önceki gün Elazığ'daki Kabul Toplama Merkezi'nden (KTM) askerlerin toplu halde hangi saatte yola çıkacağı, sınırlı sayıdaki personel dışında kimseye söylenmemişti. Elazığ'dan yola çıkan ve bir grup askerin Bingöl'de bırakılması sonrası Muş'a doğru devam eden konvoy ormanlık alanda saldırıya uğramış, otobüslerde bulunan 167 askerden 10'u şehit olmuştu. Terör örgütünün, askeri konvoyun yola çıkışıyla ilgili istihbaratı nasıl elde ettiği konusuna yoğunlaşan güvenlik güçleri, PKK'lıların İsrail yapımı cihazlarla bölgedeki GSM hatlarını ve telsizleri dinlediğini belirledi.

İleri teknoloji ürünü casus cihazlar

İsrail'in önemli sanayi şehirlerinden Petah Tikva'da kurulu teknoloji şirketi 'Tadiran Telekom', IP telefon, ağ sistemleri, dinleme cihazları ve mobil yazılım üretimi yapıyor. Teröristlere Azerbaycan üzerinden gönderilen 'Aviyonik Dinleme Aygıtı' ile 'Point To Point Telsizler' güvenlik güçlerinin kullandığı cihazların frekanslarına girerek dinlemeler yapabiliyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA