• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayşegül Çoban Selçuk’un halterdeki gururu oldu
07 Nisan 2014 Pazartesi 12:41

Ayşegül Çoban Selçuk’un halterdeki gururu oldu

İsrail’in Tel Aviv şehrinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda iki altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan milli halterci Ayşegül Çoban, Selçuk Üniversitesi’nin gururu oldu.
Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi, Milli Halterci Ayşegül Çoban, ilk olarak bayanlar 53 kiloda podyuma çıktı. İddialı olduğu silkmede önce 104 ardından 107 kilo kaldırarak silkmede altın madalyayı garantileyen Çoban, toplamda da altın madalyayı boynuna takmak ve Avrupa Şampiyonu olmak için ağırlığını 114 kiloya yükseltti. Çoban, bu ağırlığı da başarıyla kaldırarak toplamda 191 kilo ulaştı ve ikinci altın madalyayı da kazanarak Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.
Avrupa Şampiyonu olarak kürsünün zirvesine çıkan Ayşegül Çoban’a Avrupa Şampiyonluğu madalyasını Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri, Eski Federasyon Başkanı Doç. Dr. Hasan Akkuş verdi. İstiklal Marşı eşliğinde Ay Yıldızlı bayrağı göklere çektirmeyi başaran milli halterci Çoban, kürsünün zirvesinde milli marşı söylerken sevinç gözyaşlarını tutamadı.
 
REKTÖR GÖKBEL’DEN TEBRİK
 
53 kilo bayanlarda Avrupa Şampiyonu olan Ayşegül Çoban ile Antrenörleri Talat Ünlü, Serap Ünlü ve Yasin Arslan’ı ilk olarak Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar kutladı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de milli sporcuyu üniversitenin web sitesinden yayınladığı mesajla tebrik etti. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi ise, “İsrail’de devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda podyuma çıkarak iki altın madalya kazanan milli sporcumuzu yürekten kutluyorum. Bayrağımızı uluslararası platformda dalgalandıran Ayşegül Çoban, bize büyük bir gurur yaşattı. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
 
AYŞEGÜL ÇOBAN KİMDİR?
 
1992 doğumlu, Konyalı milli sporcu Ayşegül Çoban, 53 kiloda mücadale ediyor. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda eğitimine devam eden milli halterci, daha öncede Halter Dünya Gençler 6’ncılığı, 2009 Avrupa Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonluğu elde etmiş, geçen yıl yapılan ‘23 yaş ve Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyona’sında da Türkiye’ye 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandırmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA