• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aynı beyni paylaşıyorlar
20 Haziran 2010 Pazar 12:16

Aynı beyni paylaşıyorlar

Tatiana ve Krista Hogan, dünyada aynı beyni paylaşan tek yapışık ikizler
Öyle karmaşık bir şekilde yapışık olarak dünyaya gelmişler ki, ameliyatla ayrılamıyorlar. Miniklerin aileleri, küçük kızların arasındaki sinirsel bağlar sayesinde özel yeteneklere sahip olduklarını ve hatta dünyaya birbirlerinin gözlerinden bakabildiklerini söylüyor. Bu alışılmadık ve zor durumlarına rağmen, üç yaşındaki kızkardeşler her zaman gülen yüzleriyle etraflarına neşe ve mutluluk saçıyor. Birlikte inanılmaz bir şekilde uyumlu hareket edebilen Tatiana ve Krista bazen farklı yerlere gitmek ya da farklı şeyler yapmak istediklerinde sorun yaşayabiliyorlar.
Kanada Vancouver'da yaşayan ikizler bilim dünyasını da şaşkına çevirmiş durumda.

İkizlerin doktoru nörolog Doug Cochrane, "Bu ikizler, şu anki bilgilerimize göre, ortak nörolojik bağlantıya sahip tek yaqışık ikizler. Bu bağlantıyı paylaştıkları, beynin thalamus bölgesinden sağlıyorlar. Bu ikizlerde onları eşsiz kılan sinirlerle oluşan gerçek bir köprü var" diyor. Bu durum ikizlerin ameliyatla ayrılmalarını da olanaksız kılıyor.

ÖZEL YETENEKLERİ VAR...

Anneleri Felicia, bu bağlantının ikizlere eşsiz güçler verdiğine inanıyor:

"Norman yapışık ikizlerin paylaşmadığı şeyleri paylaşıyorlar. Birbirlerini görebilme, birbirlerinin gördüklerini birbirlerinin gözünden görebilme gibi özel yetenekleri var." Felicia, yapışık ikizlere hamile olduğunu öğrendiği zamanı, "Doktor oturdu ve 'Bunun nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum, ama kızlarınız yapışık ve başlarından yapışıklar' dedi ve 'Kızlarınızın yaşayıp yaşamayavağını bilmiyorum. Hala onları aldırabilecek zamanınız var' der gibiydi... Gözlerinin içine baktım ve 'Böyle bir şey asla olmayacak' dedim" diye hatırlıyor. Daha küçük olan Tatiana, daha geniş bir kalbe sahip ve Krista'nın beynine giden kanın büyük bölümünü pompalıyor. Anne Felicia, "Bugünü yaşıyoruz. Yarını unutuyoruz ve yarın olduğunda yarınla uğraşırız" diyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA