• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYMnin Youtube kararı bugüne kaldı
29 Mayıs 2014 Perşembe 13:02

AYM'nin Youtube kararı bugüne kaldı

Bireysel başvuruları değerlendiren Anayasa Mahkemesi'nde Youtube yasağı ve Öcalan'ın başvurusu ile ilgili kararlar bugüne kaldı.
CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın yurt dışına çıkış yasağı nöbetçi mahkeme tarafından kaldırılmıştı. Youtube, Türkiye'de 27 Mart'tan bu yana erişime kapalı. 27 Mart'ta Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlanmasının ardından Youtube internet sitesine erişim engellendi.
 
Anayasa Mahkemesi Twitter engelini kaldırırken, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) siteye erişimi tümden engelleyemeyeceğini, sadece sakıncalı görülen içeriğin linkini engelleyebileceğini belirtmişti. Yeni değiştirilen internet yasası da sitelerin tümden kapatılmasını değil Youtube gibi sitelerdeki videolara giden adresin engellenmesini öngörüyor.
 
Öcalan kararı da sırada Mahkeme Abdullah Öcalan'ın kitabının basımı için yaptığı bireysel başvuruyla ilgili kararı da yarına bıraktı. Öcalan’ın yazdığı “Kürdistan Devrim Manifestosu'' adlı kitaba basım aşamasında el konulmuş , Öcalan avukatları aracılığıyla ''Haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle'' yüksek mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Haberal'ın başvurusuna ret Anayasa Mahkemesi gündemine aldığı Mehmet Haberal’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı bireysel başvuruyu, öncesinde nöbetçi mahkemece yasağın zaten kaldırılmış olması sebebiyle reddetti.
 
Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olup hastalığından dolayı tedbiren tahliye edilen İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu’nun kararını ise gelecekte görüşmek üzere erteledi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA