• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aylık 100 TLlik konutlara kayıtlar başlıyor
24 Mart 2009 Salı 11:40

Aylık 100 TL'lik konutlara kayıtlar başlıyor

TOKİ ve Meram Belediyesi işbirliğiyle yoksul vatandaşlara yönelik olarak yapılacak ve aylık 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak konutlar için başvurular başlıyor.

TOKİ ve Meram Belediyesi işbirliğiyle yoksul vatandaşlara yönelik olarak yapılacak ve aylık 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak 688 konut için başvurular 25 Mart -24 Nisan tarihleri arasında kaymakamlıklara yapılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile birlikte Gödene Mahallesi’nde adeta yeni bir şehir kurduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Şu anda ilk etapla ilgili tretuar ve yol çalışmaları devam ediyor. İkinci etabın temel atma hazırlıklarında da son noktaya doğru gidiliyor” dedi.

 

Konutlara başvuracak olanlarda, TC vatandaşı olması, Konya’da en az 3 yıldır oturuyor olması ya da Konya nüfusuna kayıtlı olması ve herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olmaması, TOKİ’den daha önce konut almaması veya kredi kullanmaması, kendisine eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. Başvuranlarda ayrıca, 30 yaş ve üzerinde olma şartı aranacak. Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekâr kadınlarda yaş şartı 25 ve üzeri olarak belirlenmiştir. Yeşil kart sahipleri, 65 yaş maaşı alanlar ve 3294 sayılı kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yararlananlar da konutlar için başvurabilecek.

Projenin en önemli özelliklerinden birinin de oturduktan sonra ödemelerin başlayacak olmasıdır. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar arasından kurayla hak sahipleri belirlenecek ve ödemeler 240 ay vade ile yapılacak.

Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabileceği konut için başvuru sırasında, kimlikfotokopisi, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde 3 yıldır ikamet ettiğine dair ikametgâh ilmühaberi, aile bireylerinin TC kimlik numaraları, özürlü vatandaşlara verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu istenecek. Ayrıca, başvuran vatandaşlar, kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, faiz geliri vb. gelirinin olmadığını beyan edecek
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA