• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aykut Kocaman: “Avantaj değil”
11 Şubat 2016 Perşembe 08:07

Aykut Kocaman: “Avantaj değil”

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-1’lik skorla mağlup ettikleri Beşiktaş maçının ardından, “Kırmızı karttan sonra kontrolü tamamen biz ele aldık ama Beşiktaş gibi takımlar karşısında deplasmanda 2-1’lik skor galibiyetiyle ayrılmak büyük bir avantaj değil, bunun farkındayız” dedi. 

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor İstanbul’dan büyük bir avantajla ayrıldı. Yeşil-beyazlı takımın Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş’ı Olimpiyat Stadı’nda 2-1’lik skorla mağlup ettikleri maçın ardından müsabakayı değerlendirdi.

“DAHA AZ YORGUN BİR TAKIMI SAHAYA ÇIKARMAK İSTEDİM”
Deneyimli çalıştırıcı, “30-31 günde 9 maç oynadık. Doğal olarak Beşiktaş başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bu tip maç trafiğini 3,5 günde bir maça geliyor, bunu kaldırabilecek tecrübeye sahipler. Bizim hemen arkasından gelen lig periyodunda özellikle 4 maçlık Osmanlıspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu deplasmanı ve Trabzonspor ile üçünü içeride oynayacağımız maç trafiğimiz var. Bir taraftan ligi kontrol etmek, pozisyonumuzu pekiştirmek; bir taraftan da kupada arka arkaya maçlar oynamak bir araya gelince özellikle daha az yorgun bir takımı sahaya çıkarmak istedim. Beşiktaş’ta hemen hemen benzer bir uygulamayı yapmıştı. Buradan da maça başlamadan evvel az tahribatla ve en azından Konya’da sahaya çıkarken 3 hafta sonra en azından tur için avantajlı bir skorla dönmek amacındaydık. Bugün hem saha hem de hava koşulları demek daha doğru olur, futbolun güzel görünen taraflarını ortadan kaldırdı. İlk yarıda Beşiktaş iç saha avantajını, rüzgar avantajını; şu anda Türkiye Liginde en önde giden takımlardan biri olmanın gerektirdiği bir takım şartları yerine koydu. Çok üzerimize geldi. Devreyi gol yemeden bitirmek en temel amacımızdı. Fakat bunu başaramadık. Golden sonra Beşiktaş bunu artırabilecek çabayı da gösterdi. Ancak 1-0 ile içeriye girmek bizim için bir avantaj oldu. İkinci yarı hemen Rangelov’un oyuna alınmasıyla birlikte ikinci yarıda bir nebze de olsun hem oyunda hem de skora katkı olur mu düşüncesiyle avantaj için sahaya çıktık. Rakip kaleye rüzgarın yardımıyla biraz daha fazla gitmeye başladık. Ancak ataklarımız çok etkili değildi taa ki kırmızı karta kadar. Kırmızı karttan sonra hem oyunun kontrolü hem de skorun avantajı gol olmasıyla beraber bizim elimize geçti. Beşiktaş gibi takımlar karşısında deplasmanda 2-1’lik skor galibiyetiyle ayrılmak büyük bir avantaj değil bunun farkındayız. Beşiktaş’ın 2-1’den sonraki hem skorun hem de eksik kalmanın verdiği büyük kroki durumu değerlendirmemiz gerekiyordu. Belki 3. Golü bulabilseydik ki bulmak için büyük şansımız vardı ama daha ciddi olmalıydık. Beşiktaş karşısında bir avantaj sağladığımızı bu şekilde düşünebilirdik, ama bu skorla turu ortaya çektiğimizi düşünüyorum içeride oynayacağımız maç öncesi” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ KORUMA GÜDÜSÜYLE BUNU BAŞARABİLİRDİ”
Maçın kırılma anının sorulması üzerine Aykut Kocaman, “Bizim adımıza yediğimiz korner golü başka bir pozisyondan gol bulabilirdi Beşiktaş ama baskılı ve daha derli topluydu ilk yarıda. Özellikle yediğimiz gol bizim adımıza olumsuz kırılmayı başlattı. Bunun arkasının gelmemesi ise bizim şansımızdı. İkinci yarıda da tabi ki Rangelov’un kırmızı kartlık pozisyonu maçı tamamen, artı 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş gol olmasaydı pozisyon, Beşiktaş koruma güdüsüyle bunu başarabilirdi, bunu reddetmiyorum. Ancak hem gol hem kırmızı kart büyük bir şaşkınlık oldu rakipte. Ondan sonra da kontrolü tamamen biz ele aldık. Bence maçın en önemli tarafı kırmızı kart pozisyonu idi” şeklinde yanıtladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA