• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDER Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı
26 Mart 2012 Pazartesi 13:00

AYDER Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı

AYDER , Suriyede devam eden olaylar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan ve ormanlarda saklanan binlerce insana yardım elini uzattı. 3 araçla bölgeye giden ayder ekipleri acil yardım malzemelerini...
AYDER , Suriye’de devam eden olaylar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan ve ormanlarda saklanan binlerce insana yardım elini uzattı. 3 araçla bölgeye giden ayder ekipleri acil yardım malzemelerini Suriye sınırındaki Güveççi ve Görentaş köylerinden, Suriyeli mültecilere ulaştırdı.
 
Anadolu İnsani Yardım Derneği Ayder , Türkiye’nin Suriye sınırında, sıfır noktasında yardım dağıttı. Suriye’de devam eden olaylar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan ve Türkiye’ye geçmeden, ormanlarda saklanan binlerce insana AYDER, yardım elini uzattı.
Anadolu insani yardım derneği ekipleri, acil yardım malzemelerini ve kahvaltı   paketlerini, Güveççi ve Görentaş köylerinden Suriyelilere ulaştırdı. Çoğunluğunu Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Cis,Eş,Şuğur beldesinden kaçanların oluşturduğu mülteciler, Türkiye sınırındaki ormanlarda saklanarak Suriye Ordusunun katliamından kaçıyorlar. Ağaçların arasında yaşayan ve en basit insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Suriyelilerin yardım taleplerine AYDER kayıtsız kalamadı. AYDER ekipleri bölgeye 3 tona  yakın  acil yardım malzemesi gönderdi.
Gerekli izinlerin alınmasının ardından Suriye vatandaşlarına ulaştırılan yardımlar, sınırda hayatlarını idame ettirmeye çalışan mültecilerin sevgi gösterileri arasında dağıtıldı. Türkiyeli hayırseverlere ve AYDER’e teşekkürlerini ileten Suriyeliler ellerinde hiçbir malzemenin olmadığını ordunun katliamından kurtulmak için her şeylerini geride bıraktıklarını söylediler.
Aylardır Türkiye sınırında bekleyen binlerce insanın şu anda mağdur durumda olduğunu söyleyen AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İHSAN ERDİM ise yaptığı açıklamada; “Burada tam bir trajedi yaşanıyor. Bu insanlar ölüm korkusu ile sadece kaçtılar ve kendilerini sınıra zor attılar. Ellerinde hiçbir şey yok. İçme suları da yok, çocukları için çok acil ihtiyaçları da. Çok zor durumdalar. Barınma büyük problem. Üzerlerine örtecek bir şeyleri yok. Geceleri ise buralar çok soğuk olur. Bu insanlara elbette biz yardım edeceğiz” dedi.
İnsanların katliam korkusu ile buralara geldiklerini söyleyen ERDİM; “Bu trajedinin bir an önce durması gerekiyor. Ama bu arada bize gelen, bizden yardım isteyen insanlara da yardımcı olmamız gerekiyor. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Onlar şimdi zor durumdalar ve bizim onlara sahip çıkmamız gerekmektedir” diye konuştu. Yardımların birçok güçlükleri aşarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığını ifade eden ERDİM; “İnşallah ülkelerindeki sorunlar bir an önce sona erer de bu insanlar kendi evlerine, yurtlarına geri dönerler. Biz ise bu kardeşlerimiz burada olduğu sürece yardım organizasyonuna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA