• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDER 150 bin Arakanlıya ulaştı
16 Ağustos 2012 Perşembe 13:38

AYDER 150 bin Arakanlı'ya ulaştı

3 Haziran 2012de Arakan bölgesinde patlak veren ve Müslüman azınlığı hedef alan kanlı katliamların duyulmasının ardından bölgeye giden İHH-AYDER çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
3 Haziran 2012’de Arakan bölgesinde patlak veren ve Müslüman azınlığı hedef alan kanlı katliamların duyulmasının ardından bölgeye giden İHH-AYDER çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İHH-AYDER ekipleri özellikle Bangladeş’teki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslümanlar için başlattığı yardım seferberliğine devam ediyor. 2,5 aylık süreç içerisinde yapılan yardımlarda şu ana kadar 150 binin üzerinde Arakanlı Müslüman’a ulaştı.
İHH-AYDER ekipleri bir yandan kamplarda yaşayanların barınma, gıda, sağlık vb. ihtiyaçları ile ilgilenirken bir yandan da sahip oldukları her şeyi arkalarında bırakıp göç eden yeni kafilelere acil yardım malzemesi sağlıyor ve 2,5 aydır bölgede sürdürdüğü yardım çalışmaları kapsamında 150 binin üzerinde Arakanlı’ya ulaşıldı. 1995 yılından beri Arakan Müslümanlarının sıkıntılarını gidermek ve dertlerini tüm dünyaya duyurmak için çalışan İHH-AYDER, olaylar başladıktan hemen sonra bölgeye giderek bir kriz masası oluşturdu. Acil yardım ekipleri ilk etapta Bangladeş’e sığınan mültecilere gıda yardımı ve nakdi yardım yaptı. Mülteci kampları ve civar köylerde gerçekleştirilen gıda paketi dağıtımlarından ilk olarak 33 bin kişi faydalandı. Bunun yanında kamplara yeni gelen mülteciler için özel acil yardım paketleri hazırlandı. 3 bin aileye dağıtılan bu acil yardım paketlerinin içerisinde ilaç ve temizlik malzemeleri, naylon branda, battaniye, cibinlik, giyecek, mutfak eşyaları, prinç, şeker, tuz, süt tozu, yağ, un, Şemai (yerel yemek), patates, nohut gibi gıda ürünleri ve bir miktar nakdi yardım yer alıyor.
ADAK VE AKİKA KURBANLARI KESİLEREK 4890 AİLEYE DAĞITILDI
Ayrıca Vakfımız aracılığıyla Arakanlı Müslümanlar için bağışlanan adak ve akika kurbanları da sahiplerine ulaştırıldı. İHH-AYDER ekipleri tarafından büyük baş hayvan kesimi yapılarak Mülteci kampları ve civar köylerde yaşayan 4890 aileye dağıtıldı. Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılar ile birlikte Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına göçler de devam ediyor. Katliamdan kaçan Arakanlı Müslümanlar derme çatma kayıklarla Naf nehrini aşıp Myanmar-Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına ulaşmaya çalışıyor. Bu yolculuktan sağ kurtulanları ise kamplarda zorlu bir yaşam mücadelesi bekliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA